Fuss NEKI! a neve a Közösségi Alapítvány új adománygyűjtő akciójának. Amint az a nevéből is látszik, ez egy olyan megmozdulás, ahol önkéntesek egy jó ügyért futnak, ezzel támogatókat szerezve annak a civil szervezetnek, akiért futnak.

Civilkedjünk és adományozzunk úgy, hogy közben érezzük jól magunkat!

Mi a cél?

A helyi közösség bevonásával forrást teremteni az egyesületek és alapítványok célkitűzéseinek megvalósításához. Az akcióra október 20-án de. 10 órától kerül sor a Városi Strand bejáratától indulva. De addig még sor kerül pár érdekes lépésre.

A rendezvénynek három szereplője van: civil szervezetek/kezdeményezési csoportok, futók,  adományozók.

Civil szervezet/kezdeményezési csoport:

 • egy jó közösségi projekttel jelentkezik szeptember 10-ig. Kitölti és  beadja az SZKA-hoz a jelentkezési űrlapot (letöltés itt) vagy kitölti online jelentkezési űrlapunkat (itt), amiben ismerteti a projektjét.
 • futókat kell toboroznia, akik rokonszenveznek a projektjével és szívesen vállalják, hogy futnak pár kört, hogy segítsék a kezdeményezésüket.
 • népszerűsíti az akciót, hogy minél több felajánlót nyerjen meg az ügynek, minél több adományozó csatlakozzon a szervezethez.

Futó:

 • futással támogatja valamely civil szervezet projektjét – NEM FUTÓVERSENY!
 • egy kör 1,5 km hosszúságú szakasz. A helyszín megtekinthető ITT
 • regisztrációs díjat kell befizetni az SZKA-nál: 15 lej/futó (Ezt megteheti az a civil szervezet is, akiért vállalja a futást.) (szept. 12–24.)
 • ha csak futni szeretne, arra is lehetőség van 20 lejes regisztrációs díj ellenében, de ekkor is kell regisztrálnia. (szept. 12–24.). Egy projektre maximálisan nyolc futó jelentkezhet.

Adományozó:

 • bárki lehet adományozó, magán és jogi személy egyaránt
 • az adományozó az, aki azonosulni tud valamelyik civil szervezet projektjével vagy éppen szimpatikus neki valamelyik futó és támogatni akarja
 • az adományozó úgy támogat, hogy előre „fogad” (ajánlatot tesz) valamely futóra, hogy minden általa lefutott kör urán 5 / 10 / vagy több lejjel támogatja azt a civil szervezetet, amelyikért a futó majd fut
 • az ajánlatokat előre kell megtenni majd online (az SZKA honlapján) vagy írásos formában (az SZKA irodájában hétköznap 8-16 óráig) szept. 27. – okt. 17. között
 • a felajánlott összeget a lefutott körök függvényében majd a helyszínen vagy a rendezvény utáni héten kell befizetni az SZKA-nak.

Itt a lehetőség, hogy kis összegekkel is nagy dolgokat valósítsunk meg!

[styled_table]

Ssz.

Tevékenység

Határidő/Időintervallum

1. Civil szervezet/kezdeményezési csoport jelentkezése szeptember 10.
2. Futók toborzása, regisztrálása szeptember 12–24.
3. Akciók/projektek népszerűsítése, támogatók toborzása, támogatások regisztrálása szept. 27. – okt. 17.
4. Fuss NEKI! október 20., de. 10 óra

[/styled_table]

További információkért keresse a projektvezetőt, Péter Attilát: 0745-495392, program@szka.org. Ha érdekli a civil szervezetek projektje, itt olvashat róluk, továbbá ugyanitt jelentkezhet futónak és/vagy támogatónak.