Február 19-én már második alkalommal ülésezett az Élhető Udvarhely csoport. Célja, hogy kezdeményezze, megismertesse és összehangolja azokat a környezetvédelmi akciókat, amelyek a környezetében tudatos, egészséges és aktív közösséget építik Udvarhelyen és környékén.

A tavasszal elkészülő Budvár-Csicser tanösvényről, valamint biztonságos bringázásról esett szó a találkozó keretében. A Blue Sky Egyesület először képviseltette magát az EKE, Szekler Teker, Feel Good Sportegyesület és az Agora Munkacsoport mellett. Szó esett a hamarosan sorra kerülő környezetvédelmi akciókról, a tavaszi takarításokról, futótáborokról és a felelős fogyasztás népszerűsítéséről a diákok körében. Simon Szilárd és Kiss Emőke az elmúlt hétvégén a Marosszéki Közösségi Alapítvány szervezésében a magyarországi BringaAkadémia két napos képzésén vettek részt. A képzés célja, hogy a biztonságos kerékpárhasználatot elsajátítsák és népszerűsítsék.

A megbeszélésen egy Tweed Run típusú, szintén bringás esemény szervezéséről is szó esett. Elkészült egy közös eseményaptár is azokból az eseményekből, amelyekre sor kerül Udvarhelyen és környékén a helyi civil szervezetek jóvoltából.