Május 22-én lezárult a Kis Góbé elnevezésű támogatási programunk pályázati határideje: az említett időpontig összesen 10 pályázat érkezett be, ezek összesítését és kiértékelését egy háromtagú elbíráló bizottság végezte.

Az első alkalommal meghirdetett program számunkra is újdonság volt, éppen ezért pozitív meglepetésként ért, hogy nagyon sokféle sportág, és kezdeményezés van Székelyudvarhelyen és környékén. A hobbysportolás mellett nagyon szép megyei és országos eredmények is vannak ezen a téren.

Az elbírálás során kiderült, a program 50 ezer lejes keretét közel 20 ezer lejjel meghaladta az igénylések összértéke, ám mivel mindegyik pályázat illett a kiírásunkba, úgy döntöttünk, az összes pályázatot támogatni fogjuk. Azért, hogy minden kezdeményezéshez hozzá tudjunk járulni, a legtöbb pályázat esetében – a szervezetekkel egyezetve – költségcsökkentést kellett végrehajtani.

A Kis Góbé programban megítélt össztámogatás: 50.181,56 RON.

A nyertes pályázatok a következők:

  • Dr. P. Boros Fortunát Alapítvány: az alapítvány a pénzből a Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola kézilabda csapatait, eszköztárainak feltöltését és modernizálását végzi el. Megítélt összeg: 5997,36 RON.
  • Fejér Sport Klub: a klub az asztaliteniszező fiatalok edzőtáborára, illetve egy csehországi nemzetközi bajnokságán való részvételre kapott támogatást. Megítélt összeg: 5420 RON.
  • Hargita Megyei Jégkorong Egyesület: az egyesület az Erdélyi Jégkorong Liga megszervezésére, illetve a liga elektronikus felületének elkészítésére kapott támogatást. Megítélt összeg: 6000 RON.
  • Karate Sport Klub: a klub a támogatásból edzőtáborral egybekötött versenyt szervez kata és kumite kategóriákban. Megítélt összeg: 4281 RON.
  • Pro Lövéte Egyesület: az egyesület a helyi gyerek-labdarúgócsapat sportoláshoz szükséges eszközeinek beszerzéséhez kapott támogatást. Megítélt összeg: 6245 RON.
  • Septimia Sport Klub: a klub sporteszközöket vásárol, hogy biztosítani tudja a leigazolt, illetve amatőr úszó gyermekeknek az országos versenyeken való részvételt. Megítélt összeg: 2455,20 RON.
  • Székelyudvarhelyi Fotbal Klub: a klub megszervezi a VI. Góbé Kupát, amelyen lehetőséget ad a fiatal focistáknak arra, hogy ne csak megyei, hanem országos és magyarországi csapatokkal is megmérkőzzenek. Megítélt összeg: 6000 RON.
  • Tusa Sport Klub: a klub a Góbé Kupa síverseny megszervezése mellett, a sízés gyakorlásához szükséges eszközöket tud vásárolni a támogatásból. Megítélt összeg: 5074 RON.
  • Vasas Femina Fotbal Klub: a több mint 60 sportolót foglalkoztató klub 2015-ben megszervezi a Góbé lány labdarugó kupát, illetve megyei és országos bajnokságokon vesz részt az elnyert támogatásból. Megítélt összeg: 4000 RON.
  • Vendor Sportklub: a több mint 100 gyerekkel foglalkozó sportklub a lány kosárlabdacsapat gyermekeinek vásárol felszerelést a támogatásból. Megítélt összeg: 4709 RON.

Terveink szerint a gyermekek és fiatalok sporttevékenységeit támogató pályázatot a Merkúr, a Székelyföldi Üzletlánc és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 2016-ban ismét meghirdeti.