2015 tavaszán az SZKA kezdeményezésére egy maroknyi haladó szellemiségű udvarhelyi adományozó létrehozta a Jótékony közösség adományozói kört. Céljuk: közösen hozzájárulni olyan helyi pozitív változásokhoz, amelytől jobban érezzük magunkat itthon.

Ez a második alkalom, hogy a Jótékony közösség Alapját kipályáztatjuk.

A következő három témakörben várunk projektötleteket:

  1. Családoknak szóló program, amiben a szülő a gyermekével örömtelien vehet részt;
  2. Kulturális élményturisztikai program a városban vagy szoros környezetében, ami rácsodálkoztat értékeinkre és akár sajátos élménnyel gazdagítja a résztvevőket;
  3. Kamasznevelő program, amelybe örömmel kapcsolódik be a kamasz, mert a nyelvén és az igényeire figyelve szól hozzá és segíti a tudatosabb felnőtté válását, illetve iránytűt kap az életben való jobb eligazodáshoz.

 

Mire lehet pályázni?

A három témakörbe besorolható, Udvarhelyen és környékén megvalósuló közösségi tevékenységekre. Kiemelten hangsúlyozzuk, hogy új projekteket szeretnénk támogatni, nem már hagyományosan szerveződő eseményeket, rendezvényeket, programokat.

 

Kik pályázhatnak?

Kezdeményezési csoportok és civil szervezetek, akik kreatív ötleteiket Székelyudvarhelyen és szűk természeti környezetében ültetik életbe. A jogi személyiséggel nem rendelkező csoportok esetében találni kell egy gazdaszervezetet, aki vállalja, hogy biztosítja a pályázat lebonyolításához az adminisztratív hátteret. Ha a pályázó nehézségekbe ütközik a gazdaszervezet megtalálásában, mi segítünk.

 

Mekkora a megpályázható összeg? Hány projektet támogatunk?

A támogatási alapból nagy valószínűséggel három projektet fogunk támogatni. Egy projekt maximális költségvetése 3.000 lej lehet. 100%-os támogatást nyújtunk. A projektek 2017-ben kell megvalósuljanak.

 

Mi a pályázás módja?

Egy kicsit eltér az SZKA eddig ismert pályázati programjaitól, ami azt jelenti, hogy most:

  1. Ötleteket várunk a civil szervezetektől, kezdeményezési csoportoktól.
  2. Az ötleteket az adományozói kör elbírálja és kiválasztja az 5-6 legjobb ötletet.
  3. A kiválasztott ötleteket egy személyes találkozó keretében bemutatják az ötletgazdák az adományozói körnek. Ott dől el, hogy melyik projekt és mekkora támogatásban részesül.
  4. Szerződéskötéshez a pályázók részletes ütemtervet és költségvetést készítenek.

 

A projektötleteket a mellékelt űrlap kitöltésével, kizárólag elektronikusan kell beküldeni a következő e-mailcímre: szka@szka.org

A pályázati határidő: 2017. május 29., du. 3 óra.

Projektötletek elbírálása: 2017. május 29. – június 2.

A legjobb 5–6 projektötlet bemutatója: 2016. június 5–9. közötti valamelyik nap.

További információkért érdeklődni lehet a programvezetőnél, Csáki Rozáliánál: rozi@szka.org