A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány folytatja a 2017-ben elindított Heuréka nevű programját. Tavaly 8 sikeres kezdeményezés valósulhatott meg a programnak köszönhetően.

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technika iránti szenvedélyét. Olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, amelyek keretében a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. E projektek révén fedezzék fel a természet csodáit, értsék meg, hogy mit jelentettek az emberiség nagy felfedezései, fedezzék fel, hogy mit hozhat számunkra a modern technológia, tudjanak szenvedéllyel foglalkozni a tudományokkal, ezáltal nevelve akár korunk új felfedezőit.

Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek. A program szól mindazon tanároknak, mérnököknek, e szakterületet hobbiként űző kreatív embereknek, akik szívesen dolgoznak diákokkal.

A támogatási alap több mint 50.000 lej jelenleg. (Még pár hétig folytatódik az adománygyűjtés.)

Egy pályázat 3.000 és 10.000 lej közötti támogatásban részesülhet. Pályázhatnak udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, magánszemélyek. Az SZKA szakmai tanácsokkal segíti a pályázatok elkészítését is.

A pályázatok leadási határideje: május 7., délután 16 óra.

pályázati felhívás és útmutatópályázati űrlap és költségvetési űrlap letölthető itt.

További információk és a program részletei követhetők a program honlapján: odorhei.stiintescu.ro, illetve a program Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/heurekaalap/

A Heuréka Alap fő támogatója és partnere

A Heuréka Alap helyi partnerei