Lezárult a Heuréka Alap első pályázati fordulója. Hat pályázat érkezett be, amelyből az Elbíráló Bizottság a következő 5-öt értékelte pozitívan:

 

1. Azta! Minden fizika!

Pályázó: Székely Zoltán fizikatanár

„A projekt elsődleges célja a tudomány népszerűsítése. Érdekes, élvezetes,

látványos és interaktív kísérletek segítségével lopjuk be az összesen mintegy 350 résztvevő tudatába azokat az alapinformációkat, amelyek birtokában képesek lesznek megérteni számos olyan jelenséget, amellyel találkoznak a mindennapokban.”

Támogatás értéke: 9.050 lej

 

2. U-Hub Heuréka Program: Interdiszciplináris innovációs és termékfejlesztési csapatverseny és mentorprogram

Pályázók: az ErGo Egyesület és a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség.

A programra középiskolás csapatok jelentkezhetnek egy innovatív számítástechnikai termék megvalósításának ötletével. A szakmai zsűri döntése után az előválogatott csapatok képzéseken vehetnek részt, mentorálást és támogatást kapnak a U-Hub tagcégektől ötleteik prototípus szintig történő kivitelezéséhez.

Céljuk népszerűsíteni az IT szakmát.

Támogatás értéke: 10.000 lej

 

3. VRThe Future

Pályázók: a Tamási Áron Gimnázium 10-es Matematika-Informatika osztály diákjainak csoportja Godra Hajnal informatika tanárnő koordinálásával.

„Célunk megismertetni a diákokkal egy töredékét a Virtuális Valóság technológiának, lehetőséget biztosítani, hogy olyan egyéni alkalmazásokat írjanak, amelyekben úgy a kreatívitásukat, mint a programozási készségüket is fejleszthetik, és a végén a saját maguk által megírt programokkal ők maguk is játszhatnak.”

Támogatás értéke: 7.500 lej

 

4. GPS-el a természetbe

Pályázók: Dimén-Varga László

„A program célja hogy a diákok összekapcsolják a földrajz, a történelem, művészettörténetet, az informatika órán tanultakat a fotózással, a környezetvédelemmel és a természetjárással.”

„A program keretében a diákok professzionális GPS-készülékekkel geoládákat kutatnak fel, hoznak létre, rejtenek el és karbantartják azokat.”

Támogatás értéke: 9.000 lej

 

5. Fényképészeti – honismereti tábor

Pályázó: Kováts István Fotóarchívum Egyesület

„Célja a fiatalok tudatos fényképészetre való nevelése, hogy ne csak céltalan, átgondolatlan kattogtatásból álljon a pillanatok megörökítése. Újdonságot nyújtunk, fejlesztjük a kreativitást, megismerjük környezetünket, értékeket örökítünk meg a jövő nemzedéke számára. Az emberek szép iránt érzett vonzalma nem változott az időben, csak a technika fejlődött, de a modern gépek mögött is megmaradt a fényképészet esszenciája.”

Támogatás értéke: 7.000 lej

 

Gratulálunk a nyerteseknek, sikeres megvalósítást kívánunk!

 

Főtámogató Szakmai partner

 

Helyi partnerek és támogatók

További támogatók: Fuss NEKI! 2017, Esterer Kft, Star Motors, Verestóy Attila Alapítvány, Lőrinc Zsuzanna, Chris Worman, László Attila.