Csodás csapatmunkák, és lelkes, akaró és cselekvő emberek munkájának eredménye csúcsosodott ki október 14-én, vasárnap az adománygyűjtő sporteseményen. 342 nagykövet állt rajthoz a Városi Strandnál, és 29 futó külföldön, vagy az ország más településén szaladt: Kanada (Montreal), Egyesült Államok (Oakland, Los Angeles), Magyarország, Makedónia, Németország, Svédország, itthon Zetelaka, Sepsiszentgyörgy, Torda, Bukarest, Arad és Kostanca.

A futók öszesen 1.876 kört vállaltak be, ami körülbelül 2.500 kilómétert jelent. 50-50%-os arányban vettek részt nők és férfiak, a résztvevők átlagéletkora 32 év. A következő településekről jelentkeztek: Székelyudvarhely, Fenyéd, Máréfalva, Székelyvarság, Ülke, Homoródszentmárton, Oklánd, Barót, Décsfalva, Székelyszentmihály, Székelykeresztúr, Zetelaka, Göröcsfalva, Csíkrákos, Csíkszentmiklós, Marosludas, Erdőszentgyörgy és Marosvásárhely.

A 35 szervezetből 15 teljesen újként jelentkezett, olyanok, akik eddig még nem vettek részt Fuss NEKI! adománygyűjtő programon.

Az adománygyűjtés időszaka alatt online 165.800 lejt ajánlottak fel, ebből 121.000 lej adományt fizettek be még a vasárnapi futás előtt. A felajánlások 15%-a céges szponzorálás (24.500 lej), a többi egyéni adomány. Az országban 133 településről érkezett adomány. A rendezvény helyszínén az adománydobozokba további 14.628 lej adomány gyűlt. Összesen 2.618 felajánló, 3.743 felajánlás érkezett (201.792 RON).

Belföldről 133 telelpülésről, míg külföldről 13 országból érkeztek adományok: Anglia, Brit – Virgin szigetek, Dánia, Egyesület Államok, Hollandia, Izland, Kanada, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Svájc, Svédország.

A három hetes adománygyűjtő időszakban a nagykövetek közül Vass Ágota nyerte el az első helyet, aki 5.846 lej adományt gyűjtött az Elek Apó Unokái Egyesület számára. Őt követte Tóth-Harsányi Éva 4.156 lejjel (Zsibongó Egyesület) és Demeter Nagy Boróka 3.880 lejjel (Pro Educatione Keresztúr Egyesület).

A futás rekordját Bartha Bálint döntötte meg a Feel Good Sportegyesülettől, aki 24 kört szaladt le a 2 óra alatt. Követték őt 22 körrel: Orbán Attila, Csizmadia Mihály Zsolt, Sinka Zsolt Csaba, Gábos Szilárd és Hompoth Ervin. További eredmények: http://www.maxvelo.ro/fuss_neki_2018/

Mindez a siker csak úgy jöhetett létre, hogy 40 önkéntes segítette az esemény zökkenőmentes megvalósulását és nagylelkű támogatók karolták fel a programot:

Főtámogatók

Kiemelt támogatók:

További támogatók: