Már 2018-ban is bebizonyosodott, hogy jó itthon élni, tanulni és családot alapítani. A Közösségi Alapítvány 2019-ben is arra törekszik, hogy egy életerős és értéktudatos városi és kistérségi közösséget építsen.

Az év során a következő programokkal készülünk:

  • A Jótékony Közösség tavaly rukkolt elő egy teljesen új pályázati lehetőséggel, amit egy jó hangulatú közösségi adománygyűjtő esemény koronázott meg. Ez a nagy sikerű Odaadó Est, ami idén március 21-én kerül megszervezésre.
  • Újdonság lesz, hogy egy jótékonysági koncerttel lepjük meg a nagyérdeműt, de ennek részleteivel később jelentkezünk.
  • 2019-ben a Városi Kaláka keretében napközi és óvoda udvarának, kerítésének a megújításához szeretnénk hozzájárulni. Tavasszal pályázatot hirdetünk az intézmények számára, majd a közösséggel kaláka formájában próbálunk megújult tereket biztosítani a gyermekek számára.
  • Megkeressük a székelyudvarhelyieket a nagyvilágban! Az SZKA legújabb kezdeményezéseként szeretnénk létrehozni egy online szellemi és értékközösséget azokkal, akik Udvarhelyszéken születtek és ma nem élnek itthon, de kötődnek ehhez a helyhez, kultúrához, közösséghez. Amennyiben Ön is bekapcsolódna ebbe a kezdeményezésbe, vagy tud olyan személyről, akit érdekelhet, keressen bennünket – a nagyvanda@szka.org emailcímen.
  • Folytatjuk a tavalyi Aktív Udvarhely projektünk keretében elkezdett munkát. Idén arra hívunk, hogy: Mozduljunk ki! Együttműködve az EKE Székelyudvarhelyi osztályával, a Szekler Teker Egyesülettel, a Feel Good Sportegyesülettel és a Zöld Székelyföld Egyesülettel, na és a közösséggel, bicikliutat építünk, családi és biciklis közösségi túrákat szervezünk.
  • Egy térségünkben újszerű adományozási módszert indítunk útjára, erről is később fogunk bővebben jelentkezni.
  • Meggyőződésünk, hogy a tudomány menő és élvezhető, így idén újra robban a Heuréka. Már készülünk a Heuréka 3.0 pályázat meghirdetésével, programjával és eseményével.
  • Természetesen idén is NEKIfutunk és októberben újra megszervezésre kerül a Fuss NEKI! adománygyűjtő sporteseményünk, amire sosem késő idejében elkezdeni a felkészülést.

Mindez csak VELETEK együtt lehetséges! Így ebben az évben is együttműködünk támogatóinkkal, civil partnereinkkel és mindenkivel, akivel közösen tudjuk jobbá, szebbé tenni az életet Udvarhelyszéken.