Új reményekkel kezdhetik az évet az édesanyák és újszülött gyermekeik a székelyudvarhelyi kórházban. 41.606 lej gyűlt össze a „Túl korán érkeztem… segíts rajtam!” adománygyűjtő kampány keretében, melyet tavaly indítottunk el az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületével.

A 2018 áprilisában elinduló adománygyűjtés célja a gyermekmentő szolgálat fejlesztése volt minőségi technológiai eszközök beszerzésével. A három hónaposra tervezett kampányt hat hónapra bővítettük, mert arra törekedtünk, hogy megismertessük a közösséggel a problémát, mutassunk rá, hogyan fordul ki sarkából a világ, amikor koraszülött baba érkezik a családba. Ezért az SMS kampány mellett kerekasztal beszélgetést szerveztünk szakemberekkel és édesanyákkal, 53 adománygyűjtő dobozt helyeztünk el Udvarhelyszék 8 településén, 4 kisfilmet és több figyelemfelkeltő anyagot készítettünk.

Az összegyűlt összegből, melynek nagy része magánszemélyektől érkezett, sikerült egy inkubátort és egy újraélesztő gépet vásárolni a székelyudvarhelyi kórház újszülött osztálya számára. Emellett 1.500 lejjel támogattuk a Caritas kiadásában megjelent, koraszülöttekről szóló kis tájékoztató füzetecskét.

Hálával és jó érzésekkel tölt el bennünket, az SZKA munkaközösségét és kuratóriumát, hogy a közösség ilyen nagylelkűen figyelt fel a legapróbb rózsaszín kis lábakra is, és esélyt adott Nekik, hogy részesei lehessenek az életünknek, mindennapjainknak és a jövőnknek. Köszönjük!