A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány folytatja a 2017-ben elindított Heuréka nevű programját. Tavaly 6 sikeres kezdeményezés valósulhatott meg a programnak köszönhetően:

  • Digitális planetárium létesült a Városi Könyvtárban
  • Interaktív fizika showk kápráztatták el az érdeklődőket
  • GPS-el a természetbe vonultak a diákok
  • Virtuális valóságot teremtettek
  • IT-s termékfejlesztési csapatversenyre is sor került
  • Fényképészeti- és honismereti tábor is szerveződött.

 

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technológia iránti szenvedélyét. Olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, amelyek keretében a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. E projektek révén fedezzék fel a természet csodáit, értsék meg, hogy mit jelentettek az emberiség nagy felfedezései, fedezzék fel, hogy mit hozhat számunkra a modern technológia, tudjanak szenvedéllyel foglalkozni a tudományokkal, ezáltal nevelve akár korunk új felfedezőit.

Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek. A program szól mindazon tanároknak, mérnököknek, e szakterületet hobbiként űző kreatív embereknek, akik szívesen dolgoznak diákokkal.

A támogatási alap 70.000 lej.

Egy pályázat 3.000 és 10.000 lej közötti támogatásban részesülhet. Pályázhatnak udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, magánszemélyek. Az SZKA szakmai tanácsokkal segíti a pályázatok elkészítését is.

A pályázatok leadási határideje: június 10., délután 16 óra.
A pályázatokat CSAK e-mailen kell elküldeni az szka@szka.org címre.

pályázati felhívás és útmutatópályázati űrlap és költségvetési űrlap letölthető itt.

További információk és a program részletei követhetők a program honlapján: odorhei.stiintescu.ro, illetve a program Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/heurekaalap/

 


A program stratégiai partnere és támogatója

 

Helyi támogatók