Már egy hete, hogy mindannyiunk fejében ott motoszkál ez a nóta: Húzzad csak kivilágos virradatig! Nem is csoda, hiszen vasárnap este csak úgy zengett a művelődési ház ettől a nótától, sőt már szinte-szinte táncra is perdültünk az énekesek után. Hogy mire fel ez a nagy öröm? Május 5-én közel 100-an ünnepeltük az édesanyákat és a nagycsaládosokat Udvarhelyen. Benedekffy Katalin és Domoszlai Sándor operaénekesek fantasztikus előadását hallgathattuk a Mercurium együttes (Csíki Kamarazenekar vonós tagjai) kíséretében, miközben hozzájárultunk a Szent József Nagycsaládosok Egyesülete álmához: minél több székelyudvarhelyi nagycsaládban élő gyermek kapjon lehetőséget egy nyári táborozáshoz. Az est műsorvezetője Albert Orsolya színművésznő volt.

Az egyesület vezetője, Juon Károly elmondása szerint az elmúlt évek során eddig a 70 nagycsaládosból 15-20 gyermeket sikerült segíteni, hogy részt vegyenek egy általuk szervezett nyári táborban. Nagyon fontosnak tartja a fiatalok művelését és oktatását a szabadidős tevékenységeikbe való bekapcsolódás által.

A koncert révén 5.615 lejt sikerült gyűjteni, amiből 2.636 lejjel a nagycsaládban élő gyermekek táboroztatását segítjük, 1.759 lej az SZKA szervezeti fenntarthatóságához járul hozzá, továbbá ebből 1.470 lejt a koncert költségeire fordíthattunk.