Udvarhelyen több olyan óvoda udvar is van, amire ráfér a felújítás, ezért úgy döntött az alapítvány, hogy 2019-ben a Városi Kaláka programunk az óvodák felé nyit.

A pályázati felhívásra 5 pályázat is érkezett. Sor került terepszemlére és beszélgetésekre is a pályázókkal. Az értékelést és a végső döntést egy elbíráló bizottság hozta meg. A legfőbb szempont az elvégzendő munka szükségessége, továbbá az érintett gyerekek száma volt.

A pályázat nyertese a Villanytelepi Napköziotthon, ahol jelenleg egy teljesen használhatatlan és az odajáró 190 gyerek számára veszélyesnek is mondható udvarrész található, amit sajnos eddig még sosem sikerült átalakítani. Az udvari játékon kívül az óvodai udvar, kert számos tevékenység, projekt színhelye. A Kaláka ezen az udvarrészen fog megvalósulni, amit két részre/alkalomra osztott fel a napköziotthon. Először előkészítik az udvart, ami legfőképp gépi munkát igényel, majd ezt követően valósul meg az igazi kaláka, ahol kerítéskészítésre, -festésre, virágoskert kialakítására kerül sor. Az óvodában mindig számíthatnak a szülők segítségére és az intézmény munkatársai is kiveszik a kalákából a részüket minden alkalommal, viszont szeretnénk, ha minél többen segítenénk és a kaláka szellemében hozzájárulnánk ahhoz, hogy az óvodába járó gyermekek egy megújult, biztonságos játékteret élvezhessenek.

Hamarosan jelentkezünk a Kaláka további részleteivel is.