Idén 32 civil szervezet gyűjtött adományt a Fuss NEKI! program keretében. Ebből 9 civil szervezet teljesen új résztvevője a programnak.

Rekordokat döntött az idei esemény:

  • 263 829 lej adomány érkezett be, amelyből megvalósulhatnak a sokszínű helyi kezdeményezések.
  • 2960 adományozó támogatta a nagyköveteket.
  • Szervezetek közül is volt idén olyan, aki minden eddigit felülmúlt az adománygyűjtés terén. A székelykeresztúri Mesevár Egyesületnek sikerült 29.535 lejt gyűjtenie.

Az egészséges életmód, a sportolás szemszögéből íme néhány érdekes eredmény: a résztvevők összesen 2.670 kört futottak/gyalogoltak, ami 3.471 km-nek felel meg, ezzel akár Madridig is elérhettünk volna.

A legtöbb kört a Feel Good Sportegyesület nagykövete futotta, Orbán Attila, aki 24-szer ért körbe a két óra alatt, ez több mint 30 km-nek felel meg. A női nagykövetek közül Barczán Erika volt a leggyorsabb, neki 19-szer sikerült teljesítenie a távot két óra alatt. Ő szintén a Feel Good Sportegyesület csapatát erősítette.

A környezetvédelemre is kiemelten figyeltünk az idei eseményünk szervezésében: ezért a futók papír poharakból fogyaszthatták el a frissítőt, és azt is szorgalmaztuk, hogy, aki teheti, hozzon kulacsot. Egy KupakSZÍV is volt a helyszínen és tombolajátékkal, ajándékokkal jutalmaztuk azokat, akik kupakot hoztak. A Fuss NEKI! alatt összesen 147 kg kupak gyűlt össze.