Idén is menő a tudomány! Tegnap, december 10-én újra bebizonyosodott. Közel 150 résztvevő látogatott el a Heuréka záróeseményére.

A Heuréka interaktív kiállításának jóvoltából varázslattal telt meg a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár. Pezsgett az élet, köszönhetően a lelkes Heurékás fiataloknak, valamint az eseményre ellátogató kicsiknek és nagyoknak. A kíváncsiskodók robotautók működését, útvonalait tekinthették meg.  A fotózás rejtelmeibe is bevezettek minden érdeklődőt, és a merészebbek még művészi kalapokkal is pózolhattak. Azt is lehetett tanulmányozni, hogyan válik varázslattá egy fizikai kísérlet, hogyan működik egy 3D nyomtató, valamint egy-egy innovatív számítástechnikai prototípust is megkukkanthattak. Az aktívabb látogatók kincskeresésbe is bekapcsolódhattak a gyerekrészlegen, ugyanakkor hangos karácsonyi üdvözlőlapot is készíthettek.  Akinek ez még mindig nem volt elég, és volt bátorsága, az a földrengés szimulátorra is felülhetett, és a szeizmológia rejtelmeibe is bevezették. Ha még különlegesebbre vágyott valaki, az a könyvtár előtt elhelyezett táncoló villámlást imitáló bemutatóra is rácsodálkozhatott.

 

Köszönjük minden résztvevőnek és látogatónak, hogy ezt a délutáni programot választották, így megbizonyosodhattak róla, hogy mennyire menő és varázslatos tud lenni a tudomány.

És nem utolsó sorban köszönjük minden támogató vállalkozásnak és partnereinknek, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

A fotókért köszönet Lőrincz L. Lajosnak.


A program stratégiai partnere és támogatója

Helyi támogatók