A Jótékony közösség meghozta döntését, hogy melyik legyen az a 3 helyi kezdeményezés, amely az idei ODAADÓ EST keretében felléphet és támogatást gyűjthet. Olyan kezdeményezésekről van szó, amelyek megvalósulása több személy életében hoz pozitív változást és hozzájárul az udvarhelyszéki közösség fejlődéséhez. Íme a “fellépést” nyert kezdeményezések:

Kora-csodák, kora-család

A Lila Fejlesztőpont projektje elsősorban a koraszülött családoknak és gyerekeknek szól, de egyben a szélesebb lakosság figyelmét is fel kívánják hívni a koraszülés „problémájára”, hiszen már az udvarhelyi statisztikák is igazolják, hogy a koraszülés gyakorisága átlagosan 6% és 9% között van. Céljuk, hogy összefogják a koraszülő családokat annak érdekében, hogy az azonos, vagy hasonló problémával szembesülő szülők tematikus szülőcsoportok keretében találkozhassanak: megoszthassák fájdalmaikat, nehézségeiket. A tematikus találkozókon szakemberek is részt vesznek, akik segítséget tudnak nyújtani. Tervük között ugyanakkor nyilvános rendezvények szervezése és tájékoztató anyagok (füzetek, weboldal) készítése is szerepel, amivel a téma iránt érzékenyíteni tudják a közösséget.

Future Makers 2.0

A Harghita Business Center projektje a megyei középiskolások, pontosabban XI. osztályos diákcsoportok továbbképzése, akik már részt vettek a program első szakaszában. A képzés keretében a diákok megfogalmazzák saját erősségeiket, saját élmények alapján megtanulják, hogy mit jelent a kockázatvállalás, de fejlődik együttműködési képességük és kreativitásuk is. A projekt alapvető célja a középiskolások vállalkozói személyiségének fejlesztése, illetve a vállalkozásépítés folyamatának és rendszerének megtapasztalása.

KARöltve

Kelemen Boróka kezdeményezésével a sérült gyerekek és családjaik életét szeretné segíteni. A projekt célja, hogy azok a családok, ahol fogyatékkal élő személy él, egy támogató közösséget találjanak maguknak. Abban szeretne szakszerű segítséget nyújtani, hogy önmagukra találjanak. Ezt elsősorban művészet- és kutyaterápia segítségével, valamint az érintett anyák csoportjának kialakításával törekszik elérni.

A projektvezetőkkel a héten már elkezdjük a közös munkát és felkészítőt az Odaadó Estre, amely március 19-én délután 18 órától kezdődik majd.