A Közösségi Alapítvány felajánlotta a segítségét a Székelyudvarhelyi Kórháznak és a Polgármesteri Hivatalnak. A március 16-i egyeztetés keretében eldöntöttük, hogy az SZKA adománygyűjtést indít erre a célra. Az összegyűlt pénzösszeg felhasználásáról egy közös bizottság dönt majd. A kórház elkészítette a szükséges egészségügyi eszközök és felszerelések listáját, azt fogjuk az általuk jelzett prioritások függvényében alapul venni, orvosi védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek és gépek beszerzése érdekében.

Tekintettel e sürgősségi helyzet sajátosságára, kerüljük a személyes találkozásokat, így nem indítunk készpénzes adománygyűjtést, hanem elsősorban az adományozás online formáját részesítjük előnyben, ami a következőt jelenti:

  • Magánszemélyek számára a honlapunkon a „Támogatom” feliratra kattintva elérhető a bankkártyás adományozási lehetőség. A támogatás céljánál az Udvarhely felkészül – COVID-19 kell kiválasztaniuk.
  • Cégek esetében arra kérjük, hogy jelezzék támogatási szándékukat az szka@szka.org e-mail címen vagy a 0741-655773 telefonszámon, hogy egyeztessünk a támogatási szerződés részleteiről. Ez esetben is a banki átutalást javasoljuk.

E témában is folyamatosan tájékoztatni fogjuk a szélesebb közösséget a fejleményekről.

Távolságtartásra, tudatosságra, felelős lelassulásra és tartalmas időtöltésre bátorítunk mindenkit!