„Bajban ismerszik meg az ember.” Igen, így van ez ma is, és itt, Udvarhelyszéken is.

A bajban, a koronavírus világjárvány okozta nehézségek közepette minden jóakaratú ember azon volt és van, hogy hogyan segítsen a szűkebb és tágabb környezetében annak érdekében, hogy megelőzzük és legyőzzük ezt a járványt, továbbá, hogy segítsük az emiatt még inkább bajba jutott embertársainkat.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány március 18-án indította el az Udvarhely felkészül – COVID-19 adománygyűjtő kampányát, miután felajánlotta a segítségét és egyeztetett a Székelyudvarhelyi Kórházzal és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával. Adománygyűjtő munkánk eredményeképpen eddig 239.786 lej gyűlt magánadományozóktól és különböző jogi személyektől.

Az összefogás sokrétűen megjelent közösségünkben, hiszen több támogatói kör is megmozdult, és eddig több mint 2.418.675,38 lej összértékű támogatás került elsősorban a kórház, de más egészségügyi dolgozók megsegítésére is.

Az eddigi időszakban elsősorban az egészségügyi ellátás felkészítésére fektettünk nagyobb hangsúlyt. Az összegyűlt támogatás több mint fele nagy értékű eszközök és felszerelések beszerzésére fordítódott.

Több mint hatszázezer lej értékben sikerült beszerezni védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket.

A Városi Kórház direktben kapott több mint 200.000 lej pénzadományt.

Figyelemreméltó az egyéb felajánlások sokasága is, amelyeknél sok esetben az értéket sem egyszerű megfogalmazni.

Ezek mögött a táblázatok mögött sok-sok hét munkája, sok száz ember tevékenysége áll. Kimagasló öröm számunkra, hogy az átláthatóságot ilyen magas szinten tudjuk biztosítani. Ezzel bizalmat építünk és reményt adunk, biztonságot sugallunk.

Hálás szívvel gondolunk az egészségügyben dolgozókra! A jó Isten adjon nekik erőt és egészséget!

Hálás szívvel gondolunk minden jóakaratú emberre, aki magánszemélyként és/vagy vállalkozásán, civil szervezetén, egyházközségén keresztül is csatlakozott ehhez az összefogáshoz!

Hálás szívvel gondolunk mindazon személyekre, akik a háttérben szervező munkával és embertársaiknak nyújtott különböző segítségnyújtással tesznek az ügy érdekében!

A felkészülés és a legyőzés érdekében sokat tettünk és nem álltunk meg! Ezekben az időkben felértékelődik az együttműködés, az egymásra figyelés, a közös felelősségvállalás.

Csak így tovább!