A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány országos szinten az elsők között lépett és indította el az összefogást – együttműködést és adománygyűjtést – annak érdekében, hogy Udvarhely felkészüljön a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére.

Az összefogás igazán eredményes hála mindenkinek, aki bekapcsolódott, válaszolt a hívó szóra.

Nemcsak helyben mozgósítunk, hanem országos szinten is. Ennek eredménye, hogy elindult egy országos szintű SMS-el történő adománygyűjtő kampány.

Aki a támogatásnak ezt a módját választja, az április 1. és június 31. között küldjön SMS-t a 8837 számra, melynek szövegébe írja ezt: SZKA, és máris 2 euróval hozzájárul városunk egészségügyi felkészítéséhez. Mivel ez egy országos kampány, nagyon fontos az üzenet szövege, mert ezzel tudják beazonosítani, hogy Udvarhelynek küldték az SMS-t.

FONTOS!

A mobil előfizetők a támogatásra nem fognak ÁFÁ-t fizetni. (A számlájukon utólag jelenik meg ez az összeg.)

A Digi Mobil, az Orange és a Telekom Románia mobilhálózatában vásárolt feltöltő kártyák esetében a vásárlásakor már kifizetésre került az áfa, így nem keletkezik újabb áfa-kötelezettség.

A Vodafone hálózatban a feltöltő kártyások adományaiért nem fizetnek áfát.

Az SMS-ekből gyűlt támogatásokból is egészségügyi felszereléseket, fertőtlenítőszereket, védőruházatot és gépeket fogunk vásárolni a Székelyudvarhelyi Kórháznak.

Köszönjük, hogy velünk tartanak!