Bár nem a tervezett időben és a megszokott körülmények között zajlott, de eredményesen zárult a Virtuális Odaadó Est. Budapest és London után Székelyudvarhelyen is a digitális tér biztosított helyszínt a közösségi adománygyűjtő eseménynek. Ezáltal lehetőség nyílt a világ bármely pontjáról bekapcsolódni a rendezvénybe, így Székelyudvarhely és környéke mellett Kolozsvárról, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Budapestről és Svédországból is voltak résztvevők.

Az est hangulatgazdája Szabó Attila volt, aki köszöntéseket követően a projektgazdáknak adta át a szót, majd a felajánlások következtek.

A Jótékony közösség által kiválasztott projektek:

Berkeczi Éva a Lila Fejlesztőpont kezdeményezését mutatta be, mely a Kora-csodák, kora-család címet kapta. Nemsokára létrejön egy weboldal, amely minden szükséges információt tartalmaz, melyet egy koraszülött érkezésekor tudni érdemes, mindemellett helyi szakemberek, segíteni tudó személyek elérhetősége is megtalálható lesz a honlapon. Ugyanakkor egy érzékenyítő, tudatosító kampánnyal készülnek a koraszülöttek világnapjára, november 17-ére, annak érdekében, hogy minél több emberhez el tudjanak jutni a szükséges és hasznos információk e témában.

Péter Mónika és Berkeczi Zsolt a Harghita Business Center Future Makers 2.0 kezdeményezését ismertették. A program első részébe bekapcsolódó diákcsapatokat képzik tovább, így fejlesztve a középiskolások vállalkozói személyiségét, illetve lehetőséget biztosítva a vállalkozásépítés folyamatának és rendszerének megtapasztalásához.

Kelemen Boróka a KARöltve projektgazdája sérült gyerekeknek és családjaiknak szervez programokat. Művészetterápia és kutyaterápia segítségével fogja fejleszteni célcsoportját, ugyanakkor a szülőkkel egy bizalmi kapcsolatrendszert fog kiépíteni, annak érdekében, hogy megoszthassák egymással tapasztalataikat, problémáikat, ezáltal is kölcsönösen segítve az érintett családok mindennapjait.

A Virtuális Odaadó Esten több mint 19.000 lej támogatás érkezett, mely idén különösen nagy jelentőséggel bír, és még nagyobb értéket és élményt biztosít mindenkinek, aki ad, és aki kapja is. A szervezett összekapcsolódásokban az erő! Együtt, összefogással mindent el lehet érni, ezt a járványügyi helyzetben is megtapasztalhattuk.

Az esemény az alábbi linken bárki számára visszanézhető egy e-mailes regisztrációval: https://www.crowdcast.io/e/virtualis-odaado-est

A Közösségi Alapítvány hálásan köszöni a nagylelkű felajánlásokat, a Harghita Business Center közreműködését, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány szakmai segítségét, valamint a segítő szakemberek bekapcsolódását