Budapest és London után Székelyudvarhelyen is sor kerül a virtuális térben megvalósuló közösségi adománygyűjtő eseményre. Célunk, hogy azok, akik vállalják, hogy a pozitív közösségi változásokért cselekszenek, lehetőséget kapjanak erre.

Az adományozás élmény! – ezt már az eddigi Odaadó Esteken is megtapasztalhattuk. Idén különösen nagy jelentőséggel bír, és még nagyobb értéket és élményt biztosít mindenkinek, aki ad, és aki majd kapja is. A szervezett összekapcsolódásokban az erő! Együtt, összefogással mindent el lehet érni, ezt a járványügyi helyzetben is megtapasztalhattuk.

A Virtuális Odaadó Esten három helyi kezdeményezés mutatkozik be élő bejelentkezéssel. Őket előzetes pályáztatás alapján a Jótékony közösség választotta ki.

Íme a „fellépést” nyert kezdeményezések:
– Kora-csodák, kora-család
– Future Makers 2.0
– KARöltve

Azok, akik hátrányos helyzetben voltak eddig – így a koraszülöttek családjai, a sérült gyermekek családjai –, most még inkább nehézségekkel küszködnek. Fiataljainknak – akiket az inkubátorház képzése céloz meg – mi kell példát mutassunk és biztatást adjunk.

Csatlakozz virtuális eseményünkhöz, és tapasztald meg TE is, hogy adományozni élmény! Ugyanakkor garantáljuk, hogy egy rendkívül innovatív eseményben lesz részed. Feltöltünk!

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges hozzá.

Az esemény online platformját a Crowdcast biztosítja. Nem szükséges se kamera, se mikrofon használata a részvétel során. A vendégek egy műsorvezető segítségével követik majd a bemutatókat, írásban tehetnek fel kérdéseket, és írásban ajánlhatják fel támogatásaikat is.

A felajánlott támogatások befizetésére utólag kerül sor akár személyesen, akár bankkártyás kifizetéssel, akár banki átutalással.


Program (18:00 – 19:30):
– köszöntés
– projektek bemutatkozása, kérdések feltevése, megválaszolása
– támogatások felajánlása
– búcsúzás

A Virtuális Odaadó Estre minden adományozó/támogató kedvű és szándékú vendéget várunk. A három csapatot a bemutatkozások után támogathatjátok, az adományok 50 lejtől kezdődnek.

Az összegyűlt támogatások 10%-a az SZKA-nál marad, ebből az összegből részben a program költségeit fedezzük, illetve követjük a projektek megvalósulását és beszámolunk az eredményekről az adományozóknak.

További kérdésekkel keressék bizalommal Jakab Bernadettet: bernadett@szka.org, 0757-041.180

Kora-csodák, kora-család

A Lila Fejlesztőpont projektje elsősorban a koraszülött családoknak és gyerekeknek szól, de egyben a szélesebb lakosság figyelmét is fel kívánják hívni a koraszülés „problémájára”, hiszen már az udvarhelyi statisztikák is igazolják, hogy a koraszülés gyakorisága átlagosan 6% és 9% között van. A projekt célja, hogy a koraszülő családok összefogásával, szakemberek bevonásával a traumát átélt gyermekek és szülők hatékony fejlődését segítse. Az érzékenyítő, tudatosító kampány a szélesebb közösség bevonását segíti. A tervek közt szerepel egy weboldal, és egyéb ismertető anyagok készítése, koraszülöttek napjának megünneplése (érzékenyítő kampány), „Koripok” horgoltatása, koraszülötteknek ajándékozása, valamint szülőcsoportok indítása, tematikus beszélgetések szervezése.

Future Makers 2.0

A Harghita Business Center projektje a megyei középiskolások, pontosabban XI. osztályos diákcsoportok továbbképzése, akik már részt vettek a program első szakaszában. A képzés keretében a diákok megfogalmazzák saját erősségeiket, saját élmények alapján megtanulják, hogy mit jelent a kockázatvállalás, de fejlődik együttműködési képességük és kreativitásuk is. A projekt alapvető célja a középiskolások vállalkozói személyiségének fejlesztése, illetve a vállalkozásépítés folyamatának és rendszerének megtapasztalása.

KARöltve

A kezdeményezés sérült gyerekek és családjaik életét szeretné segíteni. A projekt célja, hogy azok a családok, ahol fogyatékkal élő személy él, egy támogató közösséget találjanak maguknak. Abban szeretne szakszerű segítséget nyújtani, hogy önmagukra találjanak. Ezt elsősorban művészet- és kutyaterápia segítségével, valamint az érintett családok csoportjának kialakításával törekszik elérni.