Október 11-én lejárt a 9. Fuss NEKI! Sikeresen! Célunk volt, hogy a jelenlegi helyzetben is a legjobb eseményt tudjuk megszervezni. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, ez sikerült is! 282 nagykövet állt rajthoz, akik 24 civil szervezet ügyéért szaladtak/gyalogoltak.

A megszokott időben, 11 órakor rajtoltak a nagykövetek. Románia mellett több országban is szaladtak az udvarhelyszéki ügyek megvalósításáért (Egyesült Királyság, Németország, Magyarország, Hollandia). A környéken, pedig az udvarhelyi helyszíneken kívül, nagykövetek startoltak a Szejkén, Lengyelfalván, Máréfalván, Zeteváralján, Ivóban, Sikaszóban, Felsőboldogfalván, Homoródszentpálon, Székelymuzsnában, Bögözben, Keresztúron, Kobátfalván, valamint Csíkszeredában, Szovátán és Kolozsváron is.

Az volt a szándékunk, hogy a Fuss NEKI! napján “éljen” a Fuss NEKI! 2020 Facebook esemény, és minden nagykövet/szervezet hírt adjon magáról. Vasárnap több száz kép érkezett, mely visszaadta a Fuss NEKI!-s hangulatot, és aki az eseményre kattintott, részese lett a 9. Fuss NEKI!-nek.

Mindemellett a Civil-Más Rádióban Szabó Attila idén is vállalta, hogy ő legyen az esemény hangulatgazdája, aki biztosította az esemény előtt, alatt és után is a ráhangolódást.

Hétfő (október 12.) éjfélig lehetett még támogatásokat felvezetni a fussneki.ro platformon, ugyanakkor a kifizetésre október 16. a határidő.

A támogatásokat kifizethetik a felajánlás megtételekor online, vagy banki átutalással az SZKA weboldalán keresztül a támogatom gombra kattintva, esetleg személyesen hétköznapokon 9-től 16 óráig az SZKA irodában. De arra kérünk mindenkit, amennyiben a lehetőség engedi, az online vagy banki kifizetést válassza a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Október 12-ig összesen 3.796 felajánlás érkezett, és összesen 269.482 lej van felajánlva, amelyből 231.976 lej már befizetett adomány. A csapatok tervezett célösszege 144.125 lej volt, így már 60%-os a növekedés a tervezett és az eddig beérkezett összeg között.

A legeredményesebb adománygyűjtő nagykövetek a befizetett adományokat tekintve Göllner Enikő Emese (12.337 lej), a Pro Educatione Keresztúr Egyesület nagykövete, Nemes Melinda (6.195 lej), a Dr. Verestóy Attila Alapítvány nagykövete, és Tánczos Barna (5.065 lej), az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület nagykövete.

Az eddigi eredmények alapján a legeredményesebb csapat, tehát, akinek jelen pillanatban a legtöbb befizetett adománya van, a Pro Educatione Keresztúr Egyesület, aki a tervezett 10.000 lej helyett már 31.232 lejt begyűjtött.

A legeredményesebb kilométerenkénti adománygyűjtő Veress Erna, a Pro Down Alapítvány nagykövete, aki a 4 leszaladt kilométerével 1.200 lej adományt szerzett.

A legidősebb nagykövet, aki starthoz állt vasárnap 70 éves, a legfiatalabb, pedig csupán 7. Ugyanakkor sokakat elkísért családjuk a nekifutásra, akik nagyszerű szurkolóik voltak a csapatoknak. Ezáltal nagyon családias hangulatú lett az idei esemény, melyet több résztvevő pozitív élményként, és feltöltő erőként osztott meg velünk.

Az adatok szerint 30 km a leghosszabb táv, amelyet az esemény céljából szaladtak, Ilyés Zalán, az Orbán Alapítvány nagykövete, viszont több mint 2 óra alatt. A játékban résztvevő nagykövetek közül, tehát, a leghosszabb távot, mely még a 2 órás időkeretben volt, Bagó Zsuzsa (21,11 km) és Kántor Tibor (21,2 km), a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány nagykövetei szaladták.

Ha kíváncsi vagy, milyen volt 2020-ban a Fuss NEKI! itt visszanézheted.

A borítóképért köszönet Erdély Bálint Elődnek!

Éld át te is, milyen volt idén a Fuss NEKI!

Nézd meg a 2020-as aftermovie-t!