A koronavírus második hulláma Udvarhelyszéket sem kímélte, újra aktualitása lett a frontvonalban dolgozók, tevékenykedő intézmények segítésének, így az SZKA  tavasszal meghirdetett Udvarhely felkészül  –  COVID19 adománygyűjtő és támogató munkája folytatódik.

Pályáztunk, és a kolozsvári  ARC – Asociatia pentru Relatii Comunitare sürgősségi alapjából egy 50 ezer lejes támogatást kaptunk, amit kiegészítettünk a tavaszi gyűjtésünkből maradt 37.000 lejjel. Ebből támogatjuk a kórház területén felépülő konténer-komplexum szállítási, összeszerelési költségeit, továbbá az első három havi bérleti díját. A konténer-komplexum bérlése a kórházi betegellátás hatékonyab tételében nyújt segítséget. Ezáltal ugyanis a tesztjeik eredményére várakozó koronavírus fertőzés-gyanús betegek megfelelő helyeken várakozhatnak, és az eddig több ágyas kórtermek, amelyekben várakoztak, felszabadulnak a további betegellátás számára.

Fotó: Ilyés Zalán, uh.ro

Mindemellett a tavaszi beszerzésekből és eszközbeni támogatásokból maradt védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek is most használatba kerültek. A múlt héten három frontvonalban tevékenykedő szervezetnek/intézménynek adtuk át az adományokat.

Székelykeresztúri Kórház 15.517,35 lej értékben kapott védőfelszerelésekeket és fertőtlenítőszereket. A Székelyudvarhelyi és Keresztúri Mentőszolgálat 19.567,35 lej értékű adományban részesült. Mindkét csomagban voltak védőszemüvegek, védőöltözetek, egyszerű orvosi maszkok, KN95-ös maszkok, PM 2.5-üs maszkok, kesztyűk, felületfertőtlenítők és kézfertőtlenítők egyaránt. Ugyanakkor a Vöröskereszt Székelyudvarhelyi kirendeltsége is kapott adományokat, 2.005,2 lej értékben. Az ő csomagjuk egyszerű orvosi maszkokat, védőöltözeteket és kesztyűket tartalmazott.

Így minden megvásárolt eszköz és fertőtlenítő a legjobb helyen segíti a koronavírus leküzdéséért tett erőfeszítéseket.

Ezúton is köszönjük minden támogatónak! Nélkületek ez nem sikerült volna!

Borítókép: Ilyés Zalán, uh.ro