A Cselekvő vidéki kisközösségek – ProActive Rural projekt célja, hogy 5 udvarhelyszéki vidéki kisközösségnek segítsen a mindennapos gondjainak feltárásában, valamint a problémák helyi szintű megoldásában, közösségük fejlődésében.

A kétlépcsős pályáztatás eredményeképpen a 13 beérkezett pályázatból a következő 5 csapat került be a projektbe és részesül majd a közösségépítő szakmai támogatásból: Bágy, Firtosváralja, Kénos, Székelymagyaros, Székelymuzsna.

Ugyanakkor, a lelkes tenniakarásuk miatt, még két csapat, az árvátfalvi és a kobátfalvi közösség, meghívást kapott, hogy részt vegyen a szakmai képzéseken, viszont ők mentorálásban nem részesülnek.

A csapatok egy 6 témában és 3 alkalom keretében sorra kerülő szakmai képzésen vesznek részt. A képzéseket a magyarországi Közösségfejlesztők Egyesületének szakemberei tartják, ők vezetik be a csapatokat a közösségépítő munka rejtelmeibe.

A képzésekkel párhuzamosan a közösségek egy mentorálásban is részesülnek, amit a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) biztosít számukra. A képzésen tanultakat életbeültetik majd, szélesítik a közösségi mozgósítást és terveiket konkrét lépésekre fordítják.

Nincs más hátra, indulhat a közös fejlődés!

A projekt megvalósítói (partnerek):