Van egy jó ötletetek, amit szívesen megvalósítanátok, ha lenne hozzá legalább 5.000 lej támogatásotok? Úgy vélitek, hogy elég sok személy életébe hozna pozitív változást ez a megvalósítás? Szívesen kipróbálnátok magatokat egy újszerű, jó hangulatú adománygyűjtő programban? Jól, jönne, ha többen megismernének benneteket térségünkből? Jól jönne, ha fejlődne a kommunikációs és előadó készségetek?

Ha a válaszotok IGEN, és udvarhelyieknek, udvarhelyszékieknek szól a tervetek, akkor jelentkezzetek az ODAADÓ EST 2021 közösségi adománygyűjtő eseményre.

Kik pályázhatnak?

Akik Udvarhelyszéken működnek, avagy itt tervezik megvalósítani a projektjüket:

  • civil szervezetek
  • kezdeményezési csoportok
  • magánszemélyek

Nincs korhatárhoz kötve a pályázás, jelentkezhetnek diákok és nyugdíjasok is, ha a projektötletük megfelel a kiírásban jelzett ismérvekek.

Hogyan lehet pályázni?

Éjfélig küldjétek a kitöltött űrlapot az szka@szka.org emailcímre.

Kik döntenek?

A Jótékony közösség tagjai, a JótTevők értékelik a beérkezett pályázatokat és ők választják ki azt a 3 projektet, kezdeményezést, amely bejuthat az Odaadó Estre és támogatást gyűjthet a projektje megvalósításához.

Mi alapján döntenek?

  • minél több udvarhelyszéki személyhez szóljon, érjen el;
  • a változás, amit generál, járuljon hozzá valamilyen formában Udvarhely(szék) fejlődéséhez;
  • újszerű, kreatív tevékenység, mely jól bemutatható;
  • világos tevékenységi és pénzügyi felvezetés. A javasolt keretösszeg 3.000 – 5.000 lej/projekt.

Az elbíráló bizottság döntéséről 2021. április 16-án írásban kapnak értesítést a pályázók.

E pályázati kiíráson aki nyer – az a 3 projektötlet –, azt a lehetőséget nyeri meg, hogy ötletével bejusson az Odaadó Est adománygyűjtő eseményre és ott szervezett és előkészített keretek között támogatást gyűjtsön a projektjéhez.

Ehhez felkészítést is kapnak.

Fontos átgondolni, hogy:

  • a projektcsapat tud-e mozgósítani 10-12 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogatót és együttműködő partnert, akiknek annyira tetszik és fontos a projekt, annyira hisznek benne és bennetek, hogy szívesen részt vennének az Odaadó Est közösségi adománygyűjtő eseményen, melyen minimum 100 lejjel támogatják a projekteteket.
  • az Odaadó Estre bejutó csapat 1-2 tagja egy 3-4 alkalmas, alkalmanként 1-2 órás felkészítőn kell részt vegyen, amelyen szakember bevonásával felkészítjük arra, hogy profi módon tudja majd bemutatni a projektjét és meggyőzni az adományozókat.

A tervezett projektek lehetőleg a következő időintervallumban valósuljanak meg: 2021. június 1. – november 30.

Hogyan kap támogatást a projekt?

A Jótékony közösség rendszeres adományaiból a 3 kiválasztott projekt már kap egy alap-támogatást. A támogatási célösszeg elérése érdekében ehhez további támogatást gyűjthetnek az Odaadó Est keretében, ahol rövid bemutató tartanak majd a támogató közösség előtt.

Az SZKA kommunikációs szakértő bevonásával felkészíti a pályázókat az eseményre.

A projektek által meghívott személyek mellett az SZKA és a Jótékony közösség további 40-50 személyt, adományozót meghív az eseményre. Az esemény keretében gyűl össze a támogatás mindhárom projektre.

Az Odaadó Est 2021. május 20-án, csütörtökön délután 18 órától veszi kezdetét.

Íme, egy kis betekintés abba, hogy mit tud adni az Odaadó Est: