A TUDATOS Udvarhely harmadik találkozóján is túl vagyunk. Mi más lehetett volna a téma, mintsem a húsvét. 

A résztvevők különböző, eddig nem annyira elterjedt, tojásfestésre alkalmas növényeket ismerhettek meg, valamit ki is próbálhatták azok hatékonyságát. A már ismertnek mondható hagymahéj mellett, lilakáposzta, cékla, spenót, kurkuma és még sárgarépa is használható a húsvéti tojások színezésére. 

A receptek Bákai Magdolna és Bálint Mária több heti kísérletezésén alapulnak. Egyszerű, nem kell hozzá sok dolog, és ha tudatos szeretnél lenni húsvétkor is, itt találod a recepteket.

Azonban nemcsak a festett tojás a hagyományos húsvét velejárója, hanem a locsolkodás is. Ezt is lehet tudatosan. Miklósi Ildikó levendulatermesztő is jelen volt a műhelymunkán, és általa megismerkedhettünk a lepárlás folyamatával, melyből különböző virágvizeket és némi illóolajat lehet nyerni. A találkozón levendula majd cickafark került a lepárló készülékbe. Az így kapott levendulavíz jótékony hatása jelentős, ide kattintva te is megtudhatod, mire is érdemes használni, persze a locsolkodás mellett, hisz egy tudatos locsoló ezzel megy a lányokhoz húsvétkor. A cickafark lepárlása is látványos volt, hisz világoskék virágvizet eredményezett. 

A résztvevők az új ismeretek mellett festett tojásokkal, levendulavízzel és hatalmas élménnyel térhettek haza, töltődni, készülni az ünnepre.