Fergeteges volt a hangulat csütörtök este az Odaadó Esten. A tervezett hibrid üzemmód még számunkra is igazán új tapasztalat volt, hisz eddig vagy fizikai esemény vagy online esemény volt az Odaadó Est. Idén ünnepelte 4. születésnapját a Jótékony közösség és a Székelyudvarhelyi közösségi Alapítvány adománygyűjtő rendezvénye, mely az eddigiekhez hasonlóan igencsak felemelő érzéssel és hálával zárult.

Arról már beszámoltunk, hogy ebben az évben 9 helyi projektötlet közül kellett kiválassza a Jótékony közösség azt a hármat, mely a JótTevők támogatása mellett bejutást nyer az Odaadó Estre, ahol további adományokat szerezhet. A projektgazdák szakmai felkészítésében Szabó Attila, kommunikációs szakember segített, így aznap este a projektgazdák igencsak színvonalas bemutatókkal szemléltették kezdeményezésüket.

Az est eredményeit tekintve beigazolódik, hogy jól döntött a Jótékony közösség, hisz mindhárom projekt lényegesen túllépte adománygyűjtésben a tervezett célösszegét. A támogatók nem csak helyszínen, hanem az online közvetítés alatt is jelezték adományozói szándékukat, ezeket összesítve születtek meg a végső támogatási értékek.

Péter Attila projektje a Kit látsz a tükörben? 5.000 lejes költségtervezet helyett 8.700 lej támogatásban részesül az Odaadó Est résztvevői valamint a Jótékony közösség jóvoltából. A Lilapont Egyesület Most már sejtem…(autizmusmorzsák) című kezdeményezése 12.099 lej adományt gyűjtött a tervezett 6.000 lej helyett. A Küküllő-part Kaláka a BILT Group Corp Kft. kezdeményezése. Erre a projektre a tervezett keret 8060 lej volt, az est végére viszont 12.000 lejnyi támogatás érkezett a kezdeményezésre.

Ezek az összegek, és az esemény utáni visszajelzések mind azt bizonyítják, hogy igenis fontos városunkban a közösségfejlesztés, vannak kezdeményezések, amelyek ezekért jönnek létre, és egy-egy hiányterületet fednek le, mely által tovább fejlődhet városunk, közösségünk, környezetünk. Ezúton is hálás köszönet minden adományozónak, aki szintén fontosnak tartja a kezdeményezések által képviselt célokat, illetve ezek megvalósulását támogatásával is segíti.

Köszönjük a projektgazdák, Szabó Attila, a nagykövetek, valamint az esemény önkénteseinek odaadó munkáját, hisz nélkülük ez nem sikerült volna!

Mindemellett köszönettel tartozunk azon vállalatoknak is, akik munkájukkal, termékeikkel emelték az est fényét, és segítettek abban, hogy a résztvevők jól érezzék magukat az ott töltött néhány órában. Köszönettel tartozunk a Harghita Business Centernek, aki befogadta a rendezvényt, és helyet adott a 2021-es Odaadó Estnek, valamint az egész HBC-s csapatnak, akik segítségünkre voltak a lebonyolításban, a Varga Mézesnek, aki megszemélyesített mézeskalácsokkal édesítette a hangulatot és ajándékozott meg minden helyszíni résztvevőt, a Fresh juice-nak, akiknek természetes és zamatos ízű gyümölcslevekből válogathattak az esten résztvevő személyek, a LINER dp-nek, az Odaadó Esthez tartozó nyomtatványokat biztosította, melyek a résztvevők mappáiban kaptak helyet, a Spektrum Fotónak és Lőrincz Lajosnak, akik az Odaadó Estet örökítette meg fényképekkel, valamint a Signature Cosmeticsnek, aki a négy legmagasabb összeget adományozó személyt ajándékozott meg egy-egy 250 lej értékű Signature Cosmetics ajándékcsomaggal. Hálásak vagyunk a Big Wine-nak és a Pávának, hogy ők is hozzájárultak az Odaadó Esthez!

Mindazon támogatók, akik helyszínen nem fizették be adományaikat, május 28-ig megtehetik online vagy banki utalással az alábbi linken, illetve személyesen az SZKA irodában. Aki vállalatként szeretné támogatni a projekteket, kérjük a bernadett@szka.org e-mail címen jelezze szándékát szintén május 28-ig.

Köszönjük minden online és offline résztvevőnek az élményt, hisz újra megerősítettetek abban, hogy értékes a közösségfejlesztés és minden ennek érdekében tett lépés. Jövőre találkozunk az 5. Odaadó Esten!