A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak megalakulása óta célkitűzése a környezetében felelősen és tudatosan, aktívan és egészségesen élő közösségek építése. Éppen ezért idén újra meghirdetjük a Jó ötlet pályázatot, azzal a céllal, hogy minél többen, minél inkább tudatosítsuk a természeti értékeinket, természetjárásra és környezetvédelmi nevelésre ösztönözzük a térségünkben élőket, ugyanakkor bátorítani szeretnénk közösségeinket a kreatív hulladékhasznosításra, a hulladéktermelés csökkentésére.

A Zöld Alap segítségével most meg tudtuk hirdetni a pályázati felhívást. A támogatási alaphoz hozzájárult a KupakSZÍV kezdeményezés, melyet 2019-ben a Color Metal vállalattal közösen indítottunk. A tárolók megtöltéséhez hozzájárultak helyi vállalkozások, vendéglátó egységek, valamint az udvarhelyszéki közösség.

A Zöld Alap a KupakSZÍVbe került kupakok árából, az SZKA 2020-as Fuss NEKI! csapata adománygyűjtésének egy részéből, valamint a Selemen Holzbau vállalat támogatásából tevődik össze.

A Tudatos Udvarhely néven indított programunk és a Jó ötlet pályázatunk célkitűzése is a vegyszerhasználat csökkentésére és az energiatakarékosságra nevelés, magyarán: az egészségesen, tudatosan és aktívan élő személyek számának növelése.

Egy jó ötlettel bárki pályázhat – magánszemélyek, csoportok, civil szervezetek – környezettudatosságra ösztönző programok, rendezvények támogatására, ugyanakkor – a világjárvány bizonytalansága miatt – akár ehhez kapcsolódó eszközbeszerzésre is.

Támogathatók figyelemfelkeltő, informáló és tudatosító kampányok, képzések, (tanulmányi) kirándulások, oktatási tevékenységek, de tematikus napok, családokat megszólító rendezvények vagy bármilyen kreatív ötlet, amellyel a környezettudatos életmódra ösztönzi közösségét a pályázó.

Egy pályázó maximum 3.400 RON támogatásban részesülhet, az erre szánt keretösszegünk összesen 10.000 RON. A projektek és az eszközbeszerzés megvalósítási határideje: 2021. december 31.

A pályázatokat elektronikusan kérjük beküldeni a bernadett@szka.org e-mail címre, ugyanakkor a pályázat benyújtásával kapcsolatos további tájékoztatás is ezen a címen kérhető.

Benyújtási határidő: 2021. június 10.

Eredményhirdetés: 2021. június 20.