2021. június 14-én volt a második munkamegbeszélés a Cselekvő vidéki kisközösségek – ProActive Rural projektben résztvevő partnerekkel, hisz az ezt megelőző időszakban, a járványügyi helyzet miatt, csupán az online térben tudtak kommunikálni a partnerek.

A megbeszélés Recsenyéden, egy Hargita megyei településen volt, a Nagy-Homoród Panzióban. Mivel a projektben résztvevő csapatok szakmai képzése 2021. június 11-13-án volt, így a munkamegbeszélés tulajdonképpen ennek egy folyatása volt. Ezen megbeszélésen, a projektben résztvevő három partner mindegyikéből jelen voltak képviselők, ideértve a romániai INSERT Egyesületet és Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványt (SZKA), illetve a magyarországi Közösségfejlesztők egyesületét (KÖFE). A megbeszélésen több témakört is érintettek, melyek a projekt megvalósításához kötődnek, annak időkerete ismeretében: 2020. december 17. – 2022. június 14. Szó esett tehát a projekt kommunikációjáról, az önkéntesek számáról és eddigi, illetve ezt követő feladatairól, a projekt keretében eddig lebonyolított beszerzésekről, valamint bizonyos részletekről, mutatókról a projekt megvalósításához és elszámolásához kötődően. A KÖFE szakemberei elmondták, mik a tapasztalataik a háromnapos képzést követően, illetve, hogy mennyire elkötelezettek és érdeklődőek voltak a szakmai képzéseken résztvevő kisközösségek. A KÖFE képzői le voltak nyűgözve, hisz rengeteg kérdés érkezett hozzájuk a közösségek részéről, mely azt bizonyítja, hogy a projektben résztvevő kisközösségek, valóban jelentős változásokat szeretnének elérni hátrányos helyzetű közösségükben. Ezért hajlandóka is tenni, és helyi szinten kiaknázni minden lehetőséget, illetve közösségi erőforrást. Mindebben a KÖFE képzői állandó segítségnyújtást adnak, hisz a szakmai képzések közötti időszakban is, telefonon és online kommunikálnak a projektben résztvevő kisközösségekkel. A nap második felében a projektvezető és a KÖFE pénzügyi felelőse leelenőrizték a pénzügyi dolgokat, illetve a projekt elszámolásának módozatait.

A nap végén a projekt partnerei azt is megbeszéléték, mikor lesz a résztvevő kisközösségek következő szakmai képzése. Ennek időpontja 2021. augusztus 20-23. lett. Erre az alkalomra a résztvevők már egy kezdetleges helyi stratégiai tervvel kell érkezzenek,  illetve azt is kell tudják, milyen helyi erőforrásokat tudnak felhasználni céljaik elérése érdekében. A következő szakmai képzés helyszínét illetően meg visszajelzéseket kértek a résztvevő kisközösségektől, hogy véleményezzék Recsenyédet, és amennyiben ők pozitívan nyilatkoznak róla, a következő szakmai képzésnek is a Nagy-Homoród Panzió fog helyet adni.

A projekt megvalósítói: