Az RDE Harghita vállalattal közös, TUDATOS Udvarhely kezdeményezésünkben immáron két csapattal járjuk körbe a környezettudatosság, fenntarthatóság témaköröket, illetve műhelymunkák által igyekszünk lépéseket is tenni.

Múlt héten Antal Hajnal, a Selected Bags vállalkozás vezetője a környezetvédelem és a divat kapcsolatáról beszélt a jelenlévőknek. A TUDATOS Udvarhely második csoportjának ez volt az első alkalom, így ők a fenntartható divat témakörrel találkoztak először a kezdeményezés keretén belül.

Hajnal előadásából a fast fashion káros hatásai mellett tippeket is kaphattunk, mire figyeljünk a divatcikkek választásánál. Arra is felhívta a figyelmünket, hogy milyen környezettudatos alternatívái vannak egy-egy anyagnak, illetve, hogy itt is igencsak fontos szerepe van az újrahasznosításnak, hisz nem mindegy, hogy valami még használható és azzal dolgozunk, vagy kukába kerül, szennyezve környezetünket.

Olyan sokkoló információkat is megtudhattunk, hogy egy pamut póló előállításához 1 kilogramm pamut anyagra van szükség, illetve 2700 liter vízre, mely igencsak nagy mennyiség egy 500 grammos pólóhoz.

A résztvevők rengeteg elgondolkodtató és érdekes információval távozhattak a csütörtöki előadásról, melyek tudatásban sokkal felelősségteljesebben tudják szemlélni a divatcikkeket és kínálatot.