A Közösségi Alapítvány munkaközössége, illetve az alapítvány kurátorai július 6-7-én szervezetfejlesztésen vettek részt. A csapat Székelyvarságon igyekezett aktualizálni, pontosítani az alapítvány működésének célkitűzéseit, a vízióját, a misszióját.

2018-ban volt az utolsó ilyen alkalom, azóta viszont rengeteg változás történt, úgy a világban, ahogy az alapítványnál is, így igencsak ráfért egy kis ráncfelvarrás. A stratégiai tervezésünket egy kérdőíves kutatás előzte meg, ahol megkérdeztünk néhány helyi közösségi emberkét, hogyan látják a közösségi problémákat Udvarhelyszéken, az SZKA szerepét, megítélését, feladatait stb… Ezen válaszokat figyelembe véve, illetve a helyi lehetőségeket kiaknázva módosult részben az SZKA küldetése, céljai, illetve jövőképe, melyek a következők:

Jövőkép

Egy életerős és értéktudatos közösség, amely egymásra figyel, elfogad és megerősít.

Küldetés

Az SZKA egy független helyi adománygyűjtő és támogató civil szervezet, a jótékonyság kultúrájának udvarhelyszéki nagykövete, amely programok szervezésével és támogatások révén felelősségteljes, egymásra figyelő és cselekvő közösséget építi.

Stratégiai célok

  1. Az életben való jobb boldogulásra, életre nevelni az udvarhelyszéki fiatalokat
  2. Családbarát Udvarhely építése
  3. Fenntartható fejlődés népszerűsítése és szorgalmazása
  4. Sokszínű, aktív, szakmailag felkészült, átláthatóan működő és együttműködő civil társadalom építése
  5. A jótékonyság kultúrájának építése a magán- és vállalkozói szektorban egyaránt
  6. Egy fenntartható, folyamatosan fejlődő, az új iránt fogékony és a közösség tagjaihoz közel álló szervezet működtetése

Mindezen célokat különböző szakterületekre specializálódva szeretnénk elérni, melyekhez mind-mind különböző programjainkat soroltuk be. Ilyen szakterületek például: oktatás és család, fenntartható fejlődés, civil társadalom fejlesztése, jótékonyság kultúrája, illetve szervezetfejlesztés.

Mindemellett Közösségi Alapítványunk csapata is átalakult. A kuratóriumunk 7 tagúra bővül, csapatunkban meg jelenleg ötön dolgozunk. Új kollégáink Dobai Margit, aki az adminisztratív és pénzügyi teendőket látja el, illetve Nagy Molnár Tamara, aki irodavezetőként, illetve programfelelősként erősíti csapatunkat.

Ezen átalakulásokat hangoltuk össze Kádár Magor segítségével, annak érdekében, hogy minél inkább a helyi közösséget tudjuk fejleszteni, illetve a jótékonyság kultúráját építeni.