Jubileumi év van a Fuss NEKI! életében, hisz ez a 10. alkalom, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány megszervezni a rendhagyó adománygyűjtő sporteseményt.

Első évben csupán 38 nagykövet vett részt és 7 szervezet volt az, aki projektjével nevezett. Azóta összesen 2106 személy kapcsolódott be nagykövetként, ezáltal segítve a közösségi ügyek adománygyűjtését. A projektek száma, melyekkel neveztek az eddigi kilenc Fuss NEKI!-re, az 191.

Ezek az összesítések magukért beszélnek. Mindehhez társul az idei nagykövetszám, hisz ebben az évben 558 személy döntött úgy, hogy szaladva, sétálva vagy biciklizve, de bekapcsolódik az eseménybe, és kiáll egy közösségi ügyért. Ez rekordszámú nagykövetnek számít a Fuss NEKI! történetében.

A beregisztrált szervezetek száma idén 33, mely igencsak jelentős, de előfordult már olyan is, 2018-ban, hogy 35 projekt volt, amire gyűjtötték a lelkes személyek az adományokat.

Az idei év abból a szempontból is különleges, hogy egy helyi vállalat, az Impar Kft. vállalta a főtámogatói szerepet, a Fuss NEKI! program mellé állt, és támogatásával segít a helyi közösségi kezdeményezések megvalósulásában. Ezáltal együtt ünnepelhetünk velük, hisz nemcsak a Fuss NEKI! életében jubileumi év a 2021, az Impar is ünnepel, mivel a vállalat idén 30 éves.

Barabás Ignác, az Impar vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, miért döntöttek úgy, hogy főtámogatóként csatlakoznak a Fuss NEKI! 2021-hez: „Az IMPAR elköteleződése, hogy hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez. Úgy véljük, a nemes célok iránti elköteleződés emberként és közösségként élhetővé teszi jelenünket és jövőnket egyaránt, javítja az itthon-maradási és hazatérési kedvet is. Székelyudvarhelyi vállalkozásként fontosnak tartjuk az élhetőbb környezetet, amelynek egyik alapfeltétele a mentálisan és fizikálisan egészséges életet élő, helyi közösségben gondolkodó és azért tenni akaró egyén. A cég értékrendje e tekintetben is összefonódik az adománygyűjtő program célkitűzéseivel, amely életerős és értéktudatos, egymásra figyelő és cselekvő közösség építésén dolgozik. Úgy gondoljuk, a Fuss NEKI! egészséges, teljes életet élő egyénekből álló közösséget formálnak, példát mutatva ezzel a jövő generációinak is, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy nagykövetként vagy támogatóként járuljon hozzá az esemény sikerességéhez.”

Az Impar vállalat nemcsak anyagiakban támogatja a rendezvényt, hanem 28 nagykövetet is indított, akik a helyi közösségi ügyekre gyűjtik az adományokat, ugyanakkor a Közösségi Alapítvány Fuss NEKI!-s csapatát befogadja, hisz az esemény napján az SZKA nagykövetei az Impar udvarán teljesítik majd vállalt kilométereiket.

Jelenleg az adománygyűjtés időszaka zajlik, egészen október 10-ig lehet felajánlani a támogatásokat a fussneki.ro oldalra kattintva. Az esemény csúcspontja 2021. október 10., hisz minden nagykövet ekkor startol, hogy teljesítse a vállalt kilométereit.

Főtámogató

Szervező