Mint a boldog gyermek, aki a születésnapi tortája előtt áll, körülötte sok-sok jó barát, akik drukkolnak neki és arra várnak, hogy elfújja a gyertyát egy szuszra. Így álltunk mi is, az SZKA munkaközössége, futócsapata október 10-én, vasárnap a rádió, az íróasztal és a startvonal előtt. És rengeteg jó barát volt velünk. Rengeteg örömteli kapcsolódásra volt alkalom.

A 2021-es Fuss NEKI! sok szempontból különleges. A 10 éves jubileumát ünneplő program keretében 558 nagykövet összesen 33 célt képviselve ragadta meg a futócipőjét, vagy éppen a biciklijét, hiszen újdonságként nem csupán szaladva, hanem tekerve is vállalni lehetett a távokat. És új barátok is kerültek az ünnepi asztal köré, hiszen 9 olyan szervezet kapcsolódott be, akik először próbálták ki, milyen érzés lendületből nekifuni a közös célokért.

Magasra szállt és nagyot szólt az ünnepi lufi. A legfrissebb adatok alapján több mint 512 ezer lej értékű felajánlás érkezett a helyi közösségi ügyekre, melyből már több mint 485 ezer lej be is érkezett. A támogatásokat október 17-ig lehet befizetni az SZKA irodában vagy banki átutalással.

Bár az ünnepi „bulizás” más-más helyszínen zajlott, a csapatok különböző helyszíneken teljesítettek, mégis egy közösségként “robbantották fel” az esemény hífolyamát a Facebookon. Rengeteg pillanatkép és videó érkezett, amely a helyiszíni  hangulatot adta vissza a szervezeteknél. Láthattunk felvételeket a futók közös bemelegítéséről, az előkészületekről, illetve a Civil-Más Rádióban elhangzó visszaszámlálás utáni közös rajtot követően ellepték a sárga és fehér pólós biciklis, szaladó és önkéntes pillanatképek.  57 önkéntes tevékenykedett a különböző futópontokon, hogy mind a 396 futó és 162 bicikliző számára biztosítani tudják a megfelelő körülményeket. A jókedvet, családias hangulatot a fényképes és szóbeli visszajelzések is igazolják, amely arra enged következtetni, hogy a kezdeményezés elérte a célját.

65 hazai településről kapcsolódtak be a nagykövetek és mellettük páran Svájcból, Hollandiából, Dániából, Magyarországról, Németországból és Franciaországból. Ők a bizaonyítékai annak, hogy a távolság nem akadály egyik sportszerető, tenni akaró nagykövet számára sem.

A helyi futók és biciklisek a pénzbeli támogatások mellett rengeteg más felajánlásban is részesültek a helyi vállalatok jóvoltából, például a Vekker kávéközösség jóvoltából vasárnap járt az ingyen kávé a sárga vagy fehér pólósoknak.

Az 298 nő és 260 férfi nagykövet közel 7500 km-t tett meg, amely kétszerese a Székelyudvarhely-Lisszabon távolságnak. A legidősebb nagykövet 77 éves, míg a legfiatalabb mindössze 2, az átlagéletkor pedig 32 év volt. Ez tökéletesen mutatja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni, illetve sosem késő tenni a jó érdekében.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány is nekifutott, annak érdekében, hogy a Fuss NEKI! platformja egyre korszerűbb tudjon lenni, és kellő minőségben ki tudja szolgálni a közönséget, mindemellett megerősíteni a Közösségi Alapítványt, hogy hosszú távon cselekedhessen a közösség érdekében.

A legnagyobb ajándékot erre a szülinapi bulira az idén 30 éves IMPAR KFT hozta, ő az idei program főtámogatója, ugyanakkor a Közösségi Alapítvány csapatát is vendégül látta a vállalat, a saját székhelyükön rótták a köröket a nagykövetek azzal a 28 alkalmazottal, akik a cég részéről idén több szervezet támogatása érdekében vállaltak futást és biciklizést.

És nem maradt el a ragyogó napsütés se, ami szintén mosolyt csalt az arcunkra.

Hálásan gondolunk arra az 57 lelkes önkéntes közreműködésére, akik segítettek emlékezetessé tenni ezt a szülinapot, az előkészületektől az ünnepnap zárásáig számíthattunk rájuk, illetve vannak, akik az utómunkában is besegítenek.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük minden támogatónknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy színvonalas, igazán ünnepi és a visszajelzések alapján nagyszerű esemény lehetett a 10. Fuss NEKI!

Méltó ünneplése ez a közös erőfeszítéseknek, az összefogásnak, a kapcsolódásnak, a közösségi ügyekről való beszélgetésnek, az együttműködésnek, sokféleképpen – a 33 közösségi projekt révén – válik majd jobbá az élet Udvarhelyszéken!

A kiemelt képért köszönet Lőrincz Lajosnak és a Spektrum fotónak! További képekért látogass el a Fuss NEKI! 2021 facebook eseményhez.