Egyszer volt, hol nem volt, egy szombat délelőtt, 2021. október 28-án, amikoris kesztyűk, spaklik, ecsetek, festékek és néhány tenni akaró felnőtt és gyerek boldogan gyülekezett a Tábor negyed eldugott és régen alhanyagolt kis játszóterén. Már több éve annak, hogy nem kalákáztunk. Már két éve nem tudtunk másokat se abban segíteni, hogy kalákát szervezzenek.

Ezen a szombaton azonban megtört a jég, gyönyörűen mosolygott ránk a nap és mi nekilendültünk.

De ahogy a mesékben is, sokat készültünk erre az alkalomra, hiszen a Réka Patika már két éve adományozta erre a célra a negyedévi szponzoralapját, hogy így ünnepelje meg a 30 éves fennállását. Különleges ünneplés volt: ismeretlenekkel és ismerősökkel mosolyoghattunk össze, a hajunk és a ruhánk tele lett a játékelemeken lévő régi festékréteg smirglizéséből származó színes porral, aztán festékkel. Délután három órakor, amikor letettük a szerszámokat, eszközöket és szétnéztünk, örömmel nyugtáztuk, hogy ez a közös munkánk gyümölcse.

Új színekben pompáznak a régi játékszerek, ugyanakkor új elemekkel is kiegészült a terület. Egy kis kocsi, egy mezítlábas park is várja az odalátogató kicsiket és nagyokat egyaránt, valamit a csúszda „fő elemét” a csúszókát is egy újra cseréltük. A homokozó rész is átalakult, hisz katicabogarak “születtek benne” és a beton keret fa-borítást kapott, amire így rá is lehet  majd ülni. Akinek azonban a pad tetszik jobban, az most már négy darab korszerű közül is választhat.

Köszönjük a bizalmat és a megkeresést a Réka Patikának. Megtisztelő volt, hogy a születésnapját velünk ünnepelte ráadásul ilyen értékteremtő módon.

Hálásan köszönjük minden lelkes kalákázónak, hogy erre szánta a szombat délelőttjét, és így, közösen valami szépet tudtunk teremteni. Bízunk benne, a helyi gyermekközösség gyakori haszonélvezője lesz a munkánk gyümölcsének.

A játszótér korszerűsítésében partner volt Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is. Köszönet érte.

A képekért köszönet Kulcsár Hunornak.