Decemberi kezdeményezésünk nem zárult segítségnyújtás nélkül. Helyi megvalósulásokban segítettünk ebben a hónapban. Jelen esetben azonban nem a pénzügyi támogatásra fektettük a hangsúlyt, kiléptünk a megszokott adományosztó szerepkörből és a jótékonykodás más formáit helyeztük előtérbe.

Olyan kezdeményezések kívántunk támogatni, ahol például akár fizikai munkánkkal, akár szakmai tapasztalatunkkal előre tudjuk mozdítani az adott ügyet. A jelentkezők közül kettőt választottunk ki. Ezek egymástól eltérő jellegűek.

Az egyik kiválasztott a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár A nagy könyvkereső játék című kezdeményezése, amely december 21-ig zajlik, és még most is lehet csatlakozni annak, aki egy kis kalandra, kultúrára és nem mellékesen szuper könyvekre vágyik. A kezdeményezést ötleteinkkel, tanácsainkkal támogattuk, annak érdekében, hogyan is lehetne jobban elérni a célzott személyekhez, és informálni őket a lehetőségről.

A második kiválasztottunk Soha ne add fel egyesület, akiknek segítő kezekre volt szükségük a székelyudvarhelyi rehabilitációs központ kitakarításánál. Csapatunk csütörtökön megragadta a seprűt és a felmosót, majd közös erővel tiszítottuk meg a helyiségeket.

Bár a kiválasztott ügyek teljesen más jellegűek, bizonyos dolgok azonban közösek bennük, a segítségnyújtás, az összefogás, a közösség feltöltő ereje. Örömteli élményekkel gazdagodunk általuk. Köszönjük, hogy vannak, hogy tesznek a helyi közösség fejlődéséért!