Csáki Rozália
ügyvezető igazgató

„A tavalyi év számomra egy mélyenszántó tisztulás és megerősödés éve volt, az az év, amire egész életemben emlékezni fogok. Ugyanakkor az az év, amiben ennek köszönhetően is az SZKA  kiemelkedőt fejlődött és példát mutatott. A vezető időszakos hiányában a kuratórium példaértékűen aktiválta magát és a munkaközösség pillanatok alatt átcsoportosította a feladatokat és vállalta a tempósabb, terheltebb feladatvégzést. Hálával és büszkeséggel gondolok vissza, hogy vezetőként ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhatok. Simon Sinek egyik üzenetének a jelentősége erősödik fel bennem: „Az emberek nem azt veszik meg, amit csinálsz, azért veszik meg, amiért csinálod.” Nagyon fontos, hogy a MIÉRT? kérdést feltegyük és megválaszoljuk. Ez a kérdés erőteljesen választ kívánt tőlem a múlt évben: miért vagyok az SZKA-nál?

2022 születésnapi év az SZKA számára: 15 évesek leszünk. A születésnapra készülés számunkra is kettős számvetést jelent: egyrészt visszatekintünk az eltelt időszakra, mérlegeljük az elért eredményeket, a tanulságainkat, ugyanakkor előre is tekintünk, tervezünk, célokat fogalmazunk meg.

Én azért vagyok az SZKA-nál, mert hiszek az emberekben rejlő jóban, hiszek a közösségi cselekvés meghatározó erejében és az emberekben rejlő tenni akarásban. Hiszem, hogy az ember akkor tudja betölteni a szerepét az életben, ha megtalálja azt, amit lelkesedéssel, elhivatottsággal tud végezni és abban kiteljesedik. Ezáltal adja a legtöbbet önmaga és a szűkebb és tágabb közössége számára. Ezáltal lesz boldog. Igen, boldog életre vágyunk és boldog emberek között érezzük jól magunkat.

Az SZKA számomra az a szervezeti keret, amiben kreatívan, változatosan és csapatmunkában tehetek és teszünk azért, hogy segítsünk:

    • kapcsolódni azoknak az embereknek, akikben van közösségi tenni akarás, akik hozzá akarnak járulni ahhoz, hogy minél több ember élete minőségileg javuljon
    • erőforrást – tudást és anyagiakat – előteremteni ahhoz, hogy a tenni akarásból megvalósítás lehessen
    • megtapasztalni azt, hogy azok az eredmények, amelyeket közösen érünk el, legyen az egy felújított játszótér, vagy egy pályaválasztást segítő ifjúsági tanulási projekt, az tartós élmény és tartós változást hoz létre bennünk és másokban is afelé, hogy jók és jobbak legyünk.

És Simon Sinekkel zárom e gondolatsort: „A cél nem az, hogy üzletet köss mindenkivel, akinek szüksége lehet a termékedre. A cél az, hogy azokkal köss üzletet, akik abban hisznek, amiben te is.”

Szívből kívánom, hogy küldetésünkben és hitünkben megerősödve éljük meg ezt az évet! Kapcsolódjunk azokkal, akik ugyanabba az irányba tartanak és közösen különleges értéket hozzunk létre. Az SZKA 15. éve ennek jegyében indul.”