Júniusban osztottuk meg veletek a hírt a Jó ötlet program három nyertes pályázatáról, melyek egyenként 3.334 lejes támogatásban részesültek. Azóta eltelt jó pár hónap, de a projektgazdák nem tétlenkedtek. Mára mind elszámoltak, és kijelenthetjük, három igazán jó ötlet valósult meg. Több udvarhelyi gyerek és felnőtt vett részt a projektekben, ezáltal környezettudatos élményeket, tapasztalatokat szereztek. Az elméleti tudás mellett kézzelfogható dolgokkal is gazdagodtak a bekapcsolódó személyek.

Kadicsfalván egy teljes rendezvénysorozatra várták a kicsiket és nagyokat, melynek célja a környezetvédelemre való figyelemfelkeltés volt. A csapatépítő tréningen összesen 32 gyerekkel foglalkoztak, míg a környezettudatos háztartásról szóló előadásukon 48 személy volt jelen és kapott kezdőcsomagot a környezetbarát mindennapokhoz.

A Zöld „Mesék” kezdeményezésnek köszönhetően a Csicsergő Óvoda 80 diákja elméleti és gyakorlati ismeretek birtokába jutott, amelyek által fejlődött a gyerekek környezettudatos magatartása, a szelektív hulladékgyűjtés iránti magatartása, a levegőszennyezés veszélyeivel kapcsolatos ismeretei, a vizek védelmére és víztakarékosságra való hajlama, illetve energiatakarékossággal kapcsolatos ismereteik egyaránt.

A harmadik jó ötlet egy 85 fős cserkésztábor megvalósításában segített. Ebből 15 önkéntes cserkész felnőtt volt, a többi 65 személy 11-18 éves diák, akik a tábor résztvevői voltak. A pályázatnak köszönhetően a csapat két darab kisméretű közösségi sátrat és tábori pólókat vásárolt. Ezeket az eszközöket több éven keresztül tudja használni a cserkészcsapat apraja-nagyja.

A projekteknek köszönhetően sok gyerek és felnőtt lépkedhetett előre a környezettudatosság ösvényén, és bízunk benne, azóta is tartják az irányt.