Talán kicsit furcsa, hogy a Közösségi Alapítvány hírei között találkozol ezzel a címmel, de nem véletlen. Most betekintést nyújtunk a mi kulisszáink mögé.

Igen, a mi tevékenységünk, közösségépítő, jótékonyságot fejlesztő munkánk hatékonyságát is alapvetően meghatározzák az eszközeink minőségei. Tevékenységünk nagy része irodai munka, de gyakran dolgozunk terepen is, megyünk közösségi megbeszélésekre, szakmai találkozókra, eseményeink helyszínére és ilyenkor is szükségünk van eszközökre, mondjuk egy laptopra, egy kivetítőre, akár vetítővászonra stb.

Talán már veled is előfordult, hogy prezentálás közben hosszú perceket kellett várj, amíg a dia átváltott egyikről a másikra, vagy amíg a kellő táblázatot megnyitotta a laptop. Ezek a kínos pillanatok bennünket sem kerültek el, és ilyenkor érzed, hogy a képességeidet korlátozzák az eszközök és a hitelességedet is csorbíthatják. De simán az is elég ahhoz, hogy besokallj, ha a mindennapjaidban az egyes dokumentumok elmentése hosszú másodperceket, akár percet vesz igénybe. Ilyenkor érzed, hogy szükségszerű az eszközök korszerűsítése.

Nagyon örültünk, amikor tavaly a Bethlen Gábor Alap az általánostól egészen eltérő módon eszközbeszerzésre is kiírt támogatást. Nem volt kérdés számunkra, hogy pályázzunk-e. És ennek köszönhetően a pályázati támogatásból két laptopot vásároltunk, melyek mindennapi teendőinkben segítenek, és lehetővé teszik, hogy az irodából kilépve is minőségi munkát tudjunk végezni. Mindemellett a prezentációk, bemutatók, találkozók elengedhetetlen része a kivetítő is, illetve egy vetítővászon. A támogatásnak köszönhetően a későbbiekben nem kell kért eszközökre hagyatkozzunk, hanem saját, minőségi felszereléssel tudjuk biztosítani ezeket a felszereléseket programjainkon.

A közösségi találkozók is meghatározóak a mi életünkben. 2021-ben például 24 közösségi eseményt szerveztünk. De emellett számos közösségi eseményre megyünk el akár előadóként, akár résztvevőként. Számunkra fontos, hogy jó vendéglátók legyünk, hogy hozzánk öröm legyen betérni. Ez meghatározhatja a kapcsolatépítést, de a jó kapcsolattartást is. „A kávé összeköt” – fogalmazták meg nemrég udvarhelyi diákok, és milyen igazuk van. Aki szereti, annak egy jó kávé jó alap egy jó beszélgetéshez. Igyekszünk a kávé mellett valami rágcsálnivalóval is barátságosabbá tenni a beszélgetéseket. Ehhez a vendéglátáshoz és a mi munkás hétköznapjaink minőségibbé varázsolásához, a „szerethető munkahely”-hez szükség volt egy jó kávéfőzőre és egy kisebb hűtőszekrényre.

Az SZKA számára a folyamatos kommunikáció, az átláthatóság, a követhetőség, a kapcsolódás és kapcsolatteremtés, kapcsolatápolás szempontjából kiemelkedőek az ezt segítő felületek és eszközök. Ilyen például a roll-up. Három év után sikerült egy aktuális roll-upot készíttetni az alapítványnak.

Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását! Szerethetőbb lett a munkahely, amit a csapatunknak tudunk biztosítani és hatékonyabbá vált a közösségi szolgálatunk a támogatásuk segítségével.