Csütörtök délután érett be a több hónapos munka gyümölcse, illetve a Jótékony közösség évi hozzájárulásának terménye. Ebben az évben ötödik alkalommal szerveztük meg a Jótékony közösséggel együtt az Odaadó Est ünnepi adománygyűjtő eseményt.

Idén ünnepibb volt az esemény, hisz a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 15. születésnapját ünnepli, így az állófogadás mellett ízletes muffinokat kóstolhattak a résztvevők, illetve a 15 évhez kapcsolódó fotókiállítást is megcsodálhatták, egy-egy kiegészítő gondolattal párosítva.

Természetesen ebben az évben is három pozitív változást hozó helyi kezdeményezés mutatkozott be az Odaadó Esten, majd ezt követően a jelenlévők támogathatták a projekteket. Elsőként a Motivál Egyesület TÉT-Tinédzserek az Élet “Tabuvonatán” című kezdeményezést mutatta be Blénessy Éva és Sándor István. Az est végére a kitűzött 5.600 lejes célt megduplázták, mert 13.000 lejnyi felajánlás érkezett a projektjükre. A második színpadra álló Albert Orsolya volt, aki a Piros. Produkció ÉRTÉKelünk című kezdeményezését ismertette. Ő 6.000 lejt szeretett volna gyűjteni, de ő is duplázni tudott, mivel 13.200 lejnyi felajánlás érkezett az este alatt a projektjére. Utolsóként Demeter Sándor Lóránd prezentálta a Zarándok Nyargaló kezdeményezését, melynek címe: Alkalmi segítségből hosszútávú szolgálat. Tervei szerint 6.000 lejre lett volna szüksége a céljai megvalósításához, az esemény offline és online résztvevői azonban átírták ezt a tervet, hisz 14.600 lejt ajánlottak fel összesen erre a projektre.

A jelenlévők mosolygó arca, a projektgazdák hálás köszönete, az est különleges, értékteremtő hangulata mindannyiunk számára pozitív visszajelzés és töltődés. Nagyon köszönjük minden résztvevőnek, ha online, ha személyesen volt jelen, hogy személyével hozzájárult az est sikerességéhez!

Mindemellett a Jótékony közösség kiemelt köszönetet érdemel, hisz ők azok a személyek, akik vállalták, hogy havi adományokkal segítik a helyi közösségi kezdeményezéseket, ezáltal hozzájárulva az Odaadó Est szervezési költségeihez, és a három kiválasztott projekt támogatásához. A pályázatra beérkező projektek sorsáról is ők döntöttek, ők választották ki, melyik három projekt legyen az, mely bejuthat az Odaadó Estre és ezáltal további támogatásokat gyűjthet. Ez a közösség egy nyitott közösség, és szeretettel várnak minden olyan személyt, aki ezáltal is segíteni szeretné a közösségi kezdeményezések megvalósítását, és az általa választott összeggel, havonta hozzájárul a közösséghez, így támogatva az Odaadó Estre bejutó projekteket, az esemény megszervezését és a Közösségi Alapítvány fenntarthatóságát. Ha csatlakozni szeretnél, további információkat itt találsz.

Ahhoz, hogy élvezhető, minőségi eseményt kapjanak a résztvevők, azt a háttérben sok előkészület és munka előzi meg. Köszönjük nagyon a segítséget az esemény önkénteseinek, Balogh Csengének, Dobri Emőkének, Mészáros Tibornak, Szatmári Bencének, Szilveszter-Osvát Barbarának, Tamás Vandának és Zsombori Katalinnak, mindemellett a kezdeti ünnepi hangulatot és a zenei aláfestést Antalfi Józsefnek.

Természetesen egy ilyen kaliberű rendezvény megvalósításához támogatókra is szükség volt, köszönet nekik: székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Romanian-American Foundation, Policlinica de Marketing, Communitas Alapítvány, Spektrum Fotó, Hundoku Fotó, Memory Shot, Signature Cosmetics, Amigo & Intercost, Agnescake, Fresh Juice, Varga Mézes, Big Wine, Mini-Erdély Park, EGT Landscape és Schwarz Bistro.

Eredményes megvalósítást kívánunk a három projekthez, és bízunk benne, a kezdeményezések mielőbbi haszonélvezője lehet a helyi közösség!

A kiemelt képet Lőrincz Lajos készítette, az esemény további képeit meg Magyari Hunornak köszönjük.