Június 1-én, gyermeknapon volt a 2022-es KupakMOZAIK, és ennél jobban időzíteni nem is lehetett volna. Az a hangulat, amit a sok buzgó diák teremtett a székelyudvarhelyi jégpályán, leírhatatlan. Kupakcsörgésből és gyerekzsivalyból nem volt hiány, és az eredmény 36 gyönyörű alkotás.

Bizony, 36 csapat rakta a kupakot szerdán, tehát 360 gyerek és felnőtt kísérőik vittek színt a jégpályára. Ebben az évben fontosnak tartottuk, hogy minden csapat élményt kapjon cserébe a több hónapos környezetvédelmi munkájáért. Így a gyereknapi szuper eseményen kívül e-bike túrán, erdei iskolában, paintball csatán, szabadulószobában, állatsimogatáson vehetnek részt, esetleg meglátogathatják a Mini Erdély Parkot vagy a Balu Parkot.

Természetesen idén is volt I., II. és III. helyezett, akik az élmény mellett egy-egy KupakMOZAIKos kulacsot kaptak ajándékba, a második csapat fagyi utalványt, míg az első csapat tagjai egy-egy Rooster Box kuponnal gazdagodtak.

A pontozást 5 tagú zsűri segítette, Balázs Sarolta, Geréb Harmat Izabella, Jakab Levente, Magyari Tekla és Magyari Tímea. A szempontok az esztétika, csapatmunka, környezetvédelem, üzenet, első benyomás, méret és a like verseny eredményei voltak.

Évről-évre egyre nő a rendezvény, az érdeklődés, a csapatok száma, valamint a kupakok mennyisége is sokasodik. A 2022-es KupakMOZAIKon közel 800 kg kupak gyűlt, így ekkora mennyiség kerül újrahasznosításra.

Köszönjük minden kis- és nagydiák munkáját, lelkesedését és minden vezetőpedagógus belefektetett energiáját, hisz Nektek köszönhetően értünk el ilyen szép eredményeket, melyek minket, a helyi közösséget és környezetünket szolgálják.

Az idei alkotások

A fotókért köszönet Magyari Hunornak.