A Civil háromszög a közösségi filantrópiáért projekt múlt év végén indult, és céljaiban többek között az is szerepel, hogy a Fuss NEKI! eseményt elviszi Csíkszeredába és Gyergyószentmiklósra is.

A Fuss NEKI! egy olyan adománygyűjtő sportesemény, melyen helyi civil szervezetek/kezdeményezési csoportok vehetnek részt annak érdekében, hogy népszerűsítsék és támogatást gyűjtve megvalósítsák közösségi kezdeményezéseiket.

Csíkszeredában május közepén lejárt az első Fuss NEKI!, az eredmények meg magukért beszélnek. 21 szervezet regisztrált és közel 500 nagykövet szaladt/biciklizett májusban a helyi projektekért.

Most Gyergyószentmiklós következik. Júliusban startol a program, akkortól lehet jelentkezni, míg az esemény csúcspontja, a közös szaladás/biciklizés szeptember 25-én lesz. Jelenleg gőzerővel készül a gyergyói szervezőcsapat a rajtra.

Udvarhelyen ebben az évben lesz a 11. alkalom, hogy megszervezzük az eseményt, melynek a sikere évről évre töretlen, és bízunk benne, idén is sok helyi közösségi projekt tud megvalósulni a Fuss NEKI! segítségével.

A projekt megvalósítói:

A projektet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány partnerségben a csíkszeredai The House Egyesülettel és a gyergyói Műhely Egyesülettel valósítja meg, és 99.935 euró értékű támogatásban részesül az Active Citizens Fund Románia prgramon keresztül, melyet Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszíroz az EGT Alapok 2014-2021 által. A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EGT és a Norvég Alapok 2014-2021 hivatalos álláspontját, további információkért kattintson a www.eeagrants.org oldalra. További információ az Active Citizens Fund Romániáról a www.activecitizensfund.ro oldalon található.