Folyamatosan változó világunkban egyvalami bizonyos: az, hogy semmi sem állandó. Talán csak a változás. Még ha csak a „kulisszák” mögött, de mi is állandóan változunk. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány kuratóriuma időről időre megújul, ugyanakkor az elmúlt hónapokban néhány új, inspirálóan motivált munkatársat is találtunk Tófalvi Beáta, a roppant empatikus irodavezetőnk és Magyari Hunor, lelkiismeretes pénzügyesünk személyében. Hiszünk benne, hogy velük együtt hajtva a biciklit, hatékonyabb lesz az SZKA (adminisztrációs) működése.

Ugyanakkor sajgó szívvel, de döntései(n)ket elfogadva, elköszöntünk kuratóriumunk több tagjától. Mivel alapszabályzata szerint is az SZKA független-, politikamentes szervezet, úgy érezzük, nem fér össze a politikai szerepvállalás és az SZKA, ezért szoros barátságban maradva, de elköszöntünk Miklós Zoltántól és Szakács Paál Istvántól is, ám bízunk benne, hogy termékeny együttműködésünket a hivatalos kereteken kívül folytatjuk. Ugyancsak kötetlenebbé válik a kapcsolatunk korábbi kuratóriumi elnökünkkel, Lukácsi Katával és Magyari Teklával is – ők személyes okokból, prioritási sorrendváltozás és túlterheltség okán döntöttek a távolodás mellett. A háttérből azonban észrevételeikkel, szakmai hozzáértésükkel és kapcsolataikkal a továbbiakban is támogatnak minket.

És ugyancsak ettől a hónaptól kezdődően kuratóriumunk csapatát és szellemiségét erősíti Székelyudvarhely korábbi alpolgármestere, a pszichológus és melegszívű projektmenedzser, Pálfi Kinga, valamint az új generációt képviseli Kállai Emánuel marketingszakértő, a Mark.ethical alapítója. Hisszük, hogy mindkettőjük szakmai tudása és – nem utolsó sorban embersége – sokat hozzátehet az SZKA célkitűzéseinek megvalósulásához: velük együtt folytathatjuk egy életerős- és értéktudatos-, egymásra figyelő és cselekvő közösség építését Udvarhelyszéken.