Július 29-én zárul a Cselekvő vidéki kisközösségek – ProActive Rural projekt. 2020 decemberében nagy álmokkal indítottuk a kezdeményezést. Az volt a terv, hogy helyi, vidéki kisközösségeket vonjunk be a programba, fejlesszük őket, és esélyt adjunk egy-egy számukra fontos projekt kivitelezésére.

A másfél éves munkafolyamat során a projektben résztvevő hat kisközösség több képzésen vett részt, ahol a KÖFE (Közösségfejlesztők Egyesülete) szakmai és gyakorlati tudást biztosított számukra, melyet közösségük fejlesztésében tudtak kamatoztatni. A találkozók alkalmával minden csapat kidolgozott egy saját projektet, melyet a program lejárta előtt megvalósított, és melyhez kisebb anyagi támogatásban is részesült.

Július 29-én, pénteken, Recsenyéden bemutatkozik a hat csapat, mesélnek a saját megvalósításaikról, illetve arról, miben volt hasznos számukra a projekt, miben fejlődtek a leginkább. A záróeseményen jelen lesznek a programot megvalósító szervezetek képviselői is. Az INSERT Egyesület részéről Nemes Melinda, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány részéről Csáki Rozália és Tófalvi Beáta, a Közösségfejlesztők Egyesület részéről meg Molnár Aranka lesz jelen.

Örömmel nyugtázzuk, hogy a program végére hat fejlett kisközösség formálódott és egyenként egy-egy sikeres projektet is megvalósítottak. További eredményes munkát kívánunk nekik!

A projekt megvalósítói: