Október 22-én ebben a témában tartott képzést Csáki Rozália a csíkszeredai civil szervezetek képviselőinek. A résztvevő 20 civil szervezeti képviselő többségének nem volt tapasztalata e téren. Az egyesületek tagdíjától az adománygyűjtő eseményeken keresztül a pályázatírásig terjedően több forrásteremtő lehetőségről és módszerről esett szó. Igen értékes beszélgetések alakultak ki a tapasztalatok megosztása keretében.

A képzés a Civil háromszög a közösségi filantrópiáért c. projekt keretében valósult meg. E projekt arra törekszik, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 15 év alatt összegyűlt tapasztalatait, tudását átadja a csíki The House Egyesületnek és a gyergyói Műhely Egyesületnek, meg a három térségben működő civil szervezeteknek.

A projekt megvalósítói a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, partnerségben a csíkszeredai The House Egyesülettel és a gyergyói Műhely Egyesülettel, az Active Citizens Fund Románia támogatásával. A programot  Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által. A projekt célkitűzése az alábbi négy kiemelt tevékenység: szervezetfejlesztés, online adománygyűjtő platform indítása, Fuss NEKI! adománygyűjtő sportesemények szervezése mindhárom térségben, civil szervezetek képzése alternatív adománygyűjtés témájában, mindhárom térségben. A pályázat összértéke 107.135 EUR, ebből a támogatás összértéke 99.935 EUR, önrész 7.200 EUR.

A projekt megvalósítói: