Lezárult a futók regisztrációja az idei Fuss NEKI! adománygyűjtő sportrendezvényre. Az eseményen rekordszámú, 235 futó indul, hogy a számára fontos 20 helyi kezdeményezés valamelyikét támogassa. Ők azok, akik vállalják, hogy október 16-án a már hagyományosnak számító 1,3 kilométeres, a városi strandtól induló és a sétateret megkerülő útvonalon köröket futnak, ezzel segítve az általuk kiválasztott projekteket.

Az adományozó előre „fogad”, vagy ajánlatot tesz valamelyik szervezet futójára, így minden általa lefutott kör urán 5, 10 vagy akár ennél nagyobb összeggel támogatja azt a civil szervezetet, amelyikért a futó starthoz áll. Ha például a rendezvény keretében valaki 3-szor futja le az 1,3 kilométeres távot, és volt egy olyan támogatója, aki körönként 5 lejt ajánlott fel neki, akkor az adományozó a futó által kiválasztott szervezetet 15 lejjel támogatja. Amennyiben pedig valaki fix összeget ajánl fel, akkor azt akár az esemény előtt is befizetheti.

Fontos kiemelnünk, hogy nincs kicsi adomány, csak nagy segítség! Ha szeretné és lehetőségében áll támogatni valamelyik szervezet projektjét, azt október 13. éjfélig teheti meg, online (az esemény honlapján lévő útmutatás szerint) vagy személyesen az SZKA székhelyén.