Adományozói interjúk 2. rész – Szilveszter Enikő

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány interjúsorozatot indít, amely keretében pár rövid, szöveges interjú formában adományozói történeteket mutat be. A sorozat célja ezáltal is közérthetővé tenni és közelebb vinni az emberekhez az adományozást, ennek örömét.

 

  1. Hogyan került kapcsolatba a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal?

Amikor 9 évvel ezelőtt – sokévi budapesti tartózkodás után – visszaköltöztem családommal szülővárosomba, Székelyudvarhelyre, kellemesen meglepődve tapasztaltam, hogy távollétem alatt mekkora fejlődésen ment keresztül a térség, és egyértelmű volt számomra, hogy a civil szféra munkájának, a közösségükért dolgozó egyének erőfeszítéseinek nagy szerepe volt mindebben.

 Az SZKA tevékenységét figyelemmel követtem innentől kezdve, részt vettem a rendezvényeiken, önkéntes munkában angol nyelvre fordítottam az éves jelentéseiket, stb..

 

  1. Miért döntött az adományozás mellett? Mi motiválta arra, hogy adományozzon/támogassa az SZKA-t/az SZKA egyik programját?

 Szilárd meggyőződésem, hogy mindannyian felelősek vagyunk közösségünkért, környezetünk szépségéért, életünk minőségéért, és a megoldásokat nem kivülről kell várnunk.

 Ha kétkezi munkánkkal, közösen teszünk rendbe egy játszóteret, parkot, stb., akkor azt jobban fogjuk értékelni, talán jobban is vigyázunk épségére, tisztaságára, a csapatban végzett munka pedig közösséget is teremt egyúttal, sőt, példát mutathatunk így gyerekeinknek is.

 Mindenki, minden egyes lakos hozzá tud tenni valamit a közös dolgainkhoz, csupán szemlélet és melléállás kérdése az egész, és én szívből bízom benne, hogy ennek fontosságát minél többen felismerik, hogy gyerekeinkre, utódainkra egy már valóban élhető várost hagyjunk örökül.

 

  1. Sikerült-e bekapcsolódjon a programba, azon túl, hogy adományozó volt? Hogyan?

 A Jótékony Közösség, melynek rendszeres adományozója vagyok, tavaly három programot támogatott, melyek közül az egyik a városi strand területén tartott Kerékpáros Piknik volt a Szekler Teker szervezésében, és büszkén mondhatjuk, hogy sok embert, családot megmozgató, sikeres rendezvénynek bizonyult, ezen részt vettek a férjem és a kisfiam is, amíg én a pécsi vendégkórusunkkal voltam elfoglalva.

 

  1. Volt-e és milyen (ki) hatással volt az Ön életére ez az adományozás?

 A Jótékony Közösség révén megtapasztalhattam, hogy csapatban gondolkodva mennyi jó elgondolás, kiváló ötlet születhet, és hogy bár különböző területeken tevékenykedünk a mindennapokban, de képesek vagyunk összehangolni a közösségünket érintő elképzeléseinket, elvárásainkat annak érdekében, hogy városunk, régiónk fejlődjön a támogatott programok által, az itt élő emberek bevonódhassanak új kezdeményezésekbe.

 Elmondhatom, hogy igazán jó embereket ismerhettem meg itt, új meglátásokkal, nézőpontokkal, ami a személyes fejlődésemben is segít engem.

By | 2017-06-08T11:30:14+00:00 2017. június 8.|hírek|
Éljen a lehetőséggel! 2% Udvarhelynek!