Beszámoló, játékgyűjtés és árusítás

Partnerségben az Udvarhelyi Fiatal Fotósklubbal, 2014. november 17. és december 2. között használt játékokat és könyveket, valamint édességet gyűjtöttünk Bethlenfalva, Felsőboldogfalva és Székelyudvarhely 15 tanintézményében. Az adományozott játékokból 2014. december 2-5. között a Márton Áron téren vásárt tartottunk. A bőkezű adományozóink és vásárlóink, továbbá önkéntes diákjaink kitartásának és szorgalmának köszönhetően összegyűjtöttünk közel 2.000 lejt, pontosabban 1856 lejt.

Az adománygyűjtésről megjelent 24 darab plakát, melyeket a bethlenfalvi, felsőboldogfalvi és székelyudvarhelyi óvodákban, napközikben és kisiskolákban helyeztünk ki. Továbbá, a vásár helyszínén kifüggesztettünk 3 darab plakátot, mindezeken feltüntettük a játékvásár támogatóit, az OTP Bankot és a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalt. Számításaink szerint legkevesebb 1.000 embert értünk el a plakátok által.

A gyűjtésre szerveztünk egy sajtótájékoztatót 2014. november 25-én, amiről több cikk is született a nyomtatott sajtóban: az Udvarhelyi Híradó és az Udvarhely című napilapokban, valamint az uh.ro és szekelyhon.ro hírportálokon. Adománygyűjtő akciónkról folyamatosan tájékoztattuk a közösséget a Közösségi Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, továbbá a YouthBank Facebook oldalán is.

Készült egy kisfilm is az Udvarhelyi Fiatal Fotósklubbal partnerségben, amelyben a Napsugár Napközi gyerekei az adományozásról és a Mikulásvárásról mesélnek.

A vásárt is nagy sajtóérdeklődés övezte, több cikk jelent meg a fent említett sajtóorgánumokban: a D3 televízió és a Star Rádió híradójában is láthatóak, hallhatóak voltunk és a Príma Rádió is folyamatosan reklámozta vásárunkat. A vásár helyszínén készült interjúkban többször megemlítették diákjaink az OTP Bankot, mint a vásár fő támogatóját.

[separator small=”true”]

Az adománygyűjtés,- és vásárról a következő helyi, elektronikus- és nyomtatott sajtóorgánumokban jelentek meg cikkek:

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/tanintezmenyekben-gyujtenek

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/dijaztak-a-kozossegi-kartya-hasznaloit

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/jotekony-jatekvasar-a-patkoban

http://uh.ro/itthon/54-ifjusag/19815-egy-lejt-adsz-ketto-lesz-belole

[separator small=”true”]

Televíziós közvetítés, D3 hírek:

http://www.d3.ro/Hirado/vasart-tart-a-youth-bank.html

[separator small=”true”]

Te adományozol? című, önkénteseink által készített riportfilm
a Napsugár Napközi gyerekeivel.

 [separator small=”true”]

Köszönjük, hogy partnerünk és támogatónk volt
eme jótékonysági akciónkban!

By | 2014-12-19T12:26:56+00:00 2014. december 19.|hírek, programok, youthbank|