Civil szervezetek fesztiválján voltunk

A Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány (FDSC) idén is megszervezte országos civil fesztiválját és kiállítását, az ONG Fest elnevezésű rendezvényt. A civilek expóján, melyet Bukarestben, a Román Nemzeti Könyvtárban (május 8.), illetve a Herăstrău parkban tartottak (május 9-10.), több mint 160 szervezet vett részt az ország minden részéből.

Az ONG Festen mindenki saját kiállító felülettel mutatta be mindennapi tevékenységét, de a programból nem hiányoztak a zenés előadások, a műhelymunkák sem.

A fesztiválon mi is jelen voltunk, ahol a TGE (Transnational Giving Europe) hálózatát népszerűsítettük: a civil szervezeteknek elmondtuk, hogy számos előnyben részesülnek, ha a TGE hálózatát használják a határokon átívelő adományozásra. A TGE országokban (Belgium, Bulgária, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia) ugyanis mindamellett, hogy a hálózat nagy tapasztalattal bír, fontos érv az is, hogy azt használva adókedvezményben részesülnek azok az adományozók, akik a hálózaton belül intézik ügyeiket.

A visszajelzések alapján úgy tűnik, nagyon sok szervezet ismeri, találkozott már a TGE-vel, és azt is jelezték, örülnek a lehetőségnek, a közeljövőben pedig felvennék a kapcsolatot a hálózattal.

A hazai civil szervezetek a hálózathoz a romániai partneren, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványon keresztül csatlakozhatnak.

További részleteket a hálózatról itt találhat.

By |2015-05-18T12:57:44+00:002015. május 18.|hírek, programok|