Civil szervezet neve (magyar/román)
Református Diákotthon Alapítvány / Fundaţia Cămine de Elevi ale Bisericii Reformate
Tevékenységi terület
ifjúság, közösségfejlesztés, oktatás és kutatás, szociális
Célcsoport(ok)
A rászoruló gyermekek, főleg a vidéki sokgyermekes családok gyermekei.
Alapítás éve
1991
Küldetés
Fő célunk civilizált és fegyelmezett keresztyén otthont biztosítani – vallási hovatartozástól függetlenül – az ifjúságnak. Ezzel főleg a vidéki gyermekek hátrányát igyekszünk csökkenteni, akiknek oktatását úgy-ahogy megoldják, de a nevelésükre - az ingázás vagy az ilyen-olyan szálláshelyeken elhelyezéseik során - senkinek sincs gondja, talán lehetősége sem. Ugyanakkor, az egyre jobban terjedő elmagányosodás nyomorúságai és veszélyei közismertek. Mi keresztyén közösségben igyekszünk KÖZÖSSÉGRE NEVELNI a ránkbízott ifjakat, úgy, hogy a kiegészítő oktatásukról és egyéb szükségleteikről is gondoskodunk.
Fő programok
Azt az ösztöndíjazási-jutalmazási-fegyelmezési rendszerünket, mely szerint a jobban viselkedők-tanulók, a pénzösztöndíj mellett, sokféle egyéb kedvezményben részesülnek, legalább annyira értékelik a szülők és gyermekek, mint azt, hogy az átlagot meghaladó kényelmi szintet az állami bentlakásokhoz képest mindig min. 20%-al olcsóbban nyújtottuk. Ezen kívül: matematika- aerobic- román- angol- bibliaóra- szaktanár foglalkozott KIEGÉSZÍTŐ OKTATÁSként ingyen a diákjainkkal. Komputertermünkben korlátlan ingyenes internetezést biztosítottunk diákjainknak. Az alkalmi adományok és a saját diákjaink támogatása mellett, egy rászoruló sokgyermekes családot támogattunk rendszeres élelmiszersegéllyel, ruhasegéllyel. A diákjaink mellett minden alkalmazottunk is ünnepi ajándékcsomagokban részesült. A rokkant-tolókocsik, motoros betegágyak, mankók és egyéb fogyatékosokat segítő eszközök ingyenes kölcsönzését változatlan rendszerességgel végeztük.
Kiemelt eredmények, elismerések
- 23. megkezdett tanév (2013-2014-es) - 1995-től saját, 130 férőhelyes épületünk (1360 m2) - 2012-től Gyárfás Otthon – marosvásárhelyi főiskolásaink számára - 1200 diák számára nyújtottunk második otthont, akik 165 településről érkeztek - tanulmányi és szociális ösztöndíjnyújtás - ingyenes tanfolyamok biztosítása (angol-, német-, román-, matematika, infó, tánc, stb.) - minden évben 3 napos Csendesnapok (tudományos szesszió) megszervezése
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Bármikor, a 535 600 HR Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc u., 17 sz. címre, a napi tevékenységeinkre.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Az ösztöndíjalapunk növelésével még több rászoruló gyermeken és még többet tudnánk segíteni.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
4612363
Bankszámlaszám
RO35 RZBR 0000 0600 0141 5090
Bank neve
RAIFFEISEN BANK S.A. Agentia Odorheiu Secuiesc
Kapcsolattartó személy neve
Magyari Hunor
Telefonszám
+40-266-218 060 / +40-745 390 557
Iroda/munkapont címe
535 600 HR Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc u., 17 sz.
Szervezet logója