Civil szervezet neve (magyar/román)
Erdélyi Életvédők Egyesület / Asociatia Ardeleana pentru Ocrotirea Vietii
Tevékenységi terület
közösségfejlesztés, szabadidő – egészséges életmód és sporttevékenységek, szociális
Célcsoport(ok)
Célcsoportunk változatos és programjainktól függ: fiatal házasok, felnőttek kicsi gyerekekkel, iskoláskorú gyerekek, családok, az idős és fiatal generáció.
Alapítás éve
2013
Küldetés
Az Erdélyi Életvédők Egyesület küldetése a közösségépítés és lelki egészség fejlesztés, lelki és pszichoszomatikus betegségek, függőségek, krízisek kialakulásának megelőzése, a lelki magatartáskultúra fejlődésének elősegítése Udvarhelyszéken. Az egyesület szociális és lelki egészséggel kapcsolatos programokat szervez gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ami a lelki fejlődést, az élethez való pozitívabb hozzáállást, az életminőség javulást, a személyiség és önismeret fejlődését segíti elő.
Fő programok
Mentálhigiénés programok, előadások szervezése Az egészséges életmód tudatosítását, az életminőség hangsúlyozását szolgáló tevékenységek (előadások, műhelymunkák) szervezése Kreatív műhelymunkák — kézműves foglalkozások szervezése, improvizatív tánc, mozgás, hangszerek használata, rajzolás, festés Szociális jellegű rendezvények és előadások tartása, foglalkozások szervezése (gyerekprogramok, családi napok, falunapok, nyílt napok stb.) Személyiségfejlesztő, önismereti és csapatépítő tevékenységek szervezése iskolai osztályoknak, munkahelyi csoportoknak.
Kiemelt eredmények, elismerések
Az egyesület 2013 március közepén alakult és a nagyobb programjaink a következők: – Csapatépítő foglalkozás az "Iskola másképp" napokon a székelyudvarhelyi iskolákban. A foglalkozások célja: az együttműködés fejlesztése; csoportkohézió kialakítása és erősítése; közösségi problémák megoldása, valamint az osztály¬közösségi élet zavarainak megelőzése (pl. klikk-képződés, széthúzás, sztárolási jelenség, stb.) – A gyermekélet örömei címmel gyermeknapi közösségfejlesztő programot szerveztünk Fenyéden a helybéli óvodásoknak és kisiskolásoknak. – – A velünk és a bennünk élő gyermek címmel lelki egészséget megőrző előadást és tevékenységet tartottunk Székelymuzsnában a Családi napok keretén belül. Az előadás témája főként a serdülőkorról, a gyereknevelésről és a családi életről szólt, amit közös műhelymunka követett a gyermekekkel és szüleikkel együtt. – Gyermekfoglalkozást tartottunk Fenyéden a Falunapok keretén belül, ami közös játékot és kézműves foglalkozásokat tartalmazott. – 2013. október 12-én Lelki Egészség Napot tartottunk a Lelki Egészség Világnapja alkalmából Székelyudvarhelyen. E program keretén belül az érdeklődők előadásokat hallgathattak a lelki egészség területéről, a gyermeki lét rejtelmeiről, az iskolai mentálhigiénéről, valamint a pszichoszomatika területéről. A gyerekfoglalkozáson a szeretet és család kapcsolatáról beszéltünk, a felnőtteknek pedig egy táncos-mozgásos stresszlevezető foglalkozást tartottunk. – A velünk és a bennünk élő gyermek címmel lelki egészséget megőrző előadást tartott Máréfalván az Összefogás házában a családi életről, gyereknevelésről, a kisgyermekkor nehézségeiről, problémáiról. – Internetes portálokon való részvétel a lelki egészség különböző területeiről, a lelki egészség promoválása (www.uh.ro, www.manna.ro) – Egyéni konzultáció és foglalkozás gyereknevelési, családi problémákban, lelki problémákban, döntési és krízis helyzetekben
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Minden hétfőn az Orbán Balázs iskolában tartunk Stresszlevezető táncos-mozgásos foglalkozást.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
-

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
31373522
Bankszámlaszám
RO32BTRLRONCRT0205237501
Bank neve
Transilvania
Kapcsolattartó személy neve
Telman Enikő
Telefonszám
0740-655239
Iroda/munkapont címe
Virradat 1/2, Székelyudvarhely
Szervezet logója