Civil szervezet neve (magyar/román)
Szik Baranta Sport Egyesület / Asociatia Sportiva Baranta Szik
Tevékenységi terület
kultúra és hagyományőrzés, közösségfejlesztés, szabadidő – egészséges életmód és sporttevékenységek
Célcsoport(ok)
Mindazok akiket érdekel a Magyar Harcművészet és kultúra ,és szeretnék tartalmasan tölteni szabad idejüket.
Alapítás éve
2008
Küldetés
A katonáskodás a katonai rendszer fenntartás biztosította a székelység számára az évszázadokon át meglévő székely önrendelkezést , ez meghatározta a hétköznapokat de a társadalmi berendezkedést is. A Baranta mint a magyar harcművészet gyakorlásával ezt az életmódot hozza közelbe a mai ember számára. Választ ad a mai kor kihívásaira és mozgást biztosit a városi mozgásszegény életet élő ember számára. Heti rendszerességgel tartunk edzéseket itt igyekszünk elsajátítani több fegyvernem használatát (íj,ostor,fokos,szablya,fustély,két kezes kard és csatakereszt) e-mellet nagy hangsúlyt fektetünk a fizikai felkészülésre ( birkózás ,terepfutás és lovaglás)
Fő programok
Részt veszünk a barantások által szervezett különböző típusú versenyeken( íjászat,birkózás,vívás, hajítófegyverek) az Erdélyi és Magyarországi nemzeti bajnokságokon, edző táborokban és edzőképzőkön. Különböző szervezetek vagy egyesületek által szervezett rendezvényeken veszünk részt harci bemutató számokkal, vagy foglalkoztatjuk az ott egybegyűlteket különböző fegyverek használatának megtanításával , hogy ezekkel is közelebb hozzuk ezt az életformát a többi ember számára , valamint élménnyel gazdagodjanak.
Kiemelt eredmények, elismerések
Csapattagjaink több Erdélyi és nemzetközi versenyeken dobogos helyezéseket érnek el. Sikerült megrendeznünk 3 Bajnokságot ,6 Szemináriumot és egy Edzőtábort, melyeken több mint 400 résztvevő jelent meg. Az utóbbi években sikerült jó kapcsolatot és együttműködést kialakitani az Udvarhelyi Civil szervezetekkel.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Oktobertöl Áprilisig a Tamási Áron Gimnázium tornatermében tartjuk az edzéseket kedden-17:00-tól-19:00-ig,Pénteken 18:00-tól 19:00-ig, Áprilistól szabadtéri edzések vannak ,a Szejkén illetve a Budváron
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Támogatásával gyarapithatjuk , illetve pótolhatjuk az eszköztárunkat ,ezáltal jobban fel tudunk készülni a versenyekre , és több foglalkoztatást is tarthatunk a különböző rendezvényeken. Nem utolsó sorban az edző terem költségit is könnyiti ezáltal.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
24658942
Bankszámlaszám
RO36RNCB0156105425670001
Bank neve
BANCA COMERCIALA ROMANA
Kapcsolattartó személy neve
Kőmives Róbert Zsolt
Telefonszám
0740231336
Iroda/munkapont címe
Kecset 141
Szervezet logója